Walt Disney aandelen kopen

Bijna iedereen is ermee opgegroeid: Walt Disney. De films van het bedrijf zijn wereldberoemd en bijna elk meisje op aarde heeft er wel eens van gedroomd om als een Disney prinses te leven. Dit uit zich natuurlijk in een enorm succesverhaal voor het bedrijf. Wil je ook meeprofiteren door te beleggen in Walt Disney? Bekijk dan direct waar je Walt Disney aandelen kunt kopen en raadpleeg de actuele koers.

Hoe kan je actief beleggen in Walt Disney?

Sommige mensen beleggen liever actief in populaire aandelen. Door actief te handelen kan je inspelen op allerlei gebeurtenissen. Komt Walt Disney bijvoorbeeld met slechte cijfers? Dan kan je door short te gaan een order plaatsen op een dalende koers. Door actief te beleggen kan je zowel de ritjes omlaag als de ritjes omhoog meepakken.

Een goede partij om actief te handelen in CFD aandelen Walt Disney is Plus500. Bij Plus500 kan je geheel zonder commissies CFD’s in dit aandeel kopen en verkopen. Ook kan je door gebruik te maken van orders je gehele beleggingsstijl zoveel mogelijk automatiseren. Wil je de mogelijkheden gratis en zonder risico uitproberen? Dat kan met een demo! Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo account te openen bij Plus500 (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

Plus500 aanmelden

Waar kan je Walt Disney aandelen kopen?

Walt Disney is een interessant aandeel om te kopen. Entertainment is altijd populair en het bedrijf weet hier op verschillende manieren goed op in te spelen. Het kan verstandig zijn om de laatste ontwikkelingen bij het bedrijf in de gaten te houden, zodat je de aandelen op het juiste moment koopt. Het kan bijvoorbeeld aantrekkelijk zijn om dit te doen voordat Walt Disney een populaire nieuwe film op de markt brengt. Bij eToro kan je de Walt Disney aandelen geheel zonder commissies kopen. Gebruik de onderstaande knop om er direct een gratis demo te openen:

etoro aanmelden

Hieronder zie je bij welke brokers je het beste Walt Disney aandelen kan kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Walt Disney Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €0,50 + $0,004 voor Walt Disney Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen $0,01 met $5 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Walt Disney? 

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Walt Disney? Hieronder zie je een grafiek met de CFD koers van het aandeel Walt Disney. Met de knoppen kan je snel een eenvoudig CFD aandelen Walt Disney verhandelen.

Over het bedrijf Walt Disney

Walt Disney, voluit The Walt Disney Company, is een groot bedrijf. Het bedrijf is een van de grootste mediabedrijven ter wereld. Het bedrijf is de grootste wereldwijde exploitant van themaparken. Ook is het een belangrijke producent en distributeur van animatiefilms. Walt Disney en zijn broer Roy Oliver Disney richtten het bedrijf op in 1923. Het bedrijf werd toen The Disney Brother Studio genoemd. De naam werd later gewijzigd in Walt Disney Productions. Het bedrijf kreeg in 1986 zijn huidige bedrijfsnaam. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Glendale, Californië.

De vier bedrijfsonderdelen van Walt Disney

Vanaf 2018 is Walt Disney verdeeld in vier onderdelen:

  • Walt Disney Studio Entertaiment produceert vooral muziek en films.
  • Walt Disney Parks, Experiences en Consumer Products beheart de themaparken.
  • Binnen Medianetworks wordt radio en televisie ontwikkeld.
  • Direct-To-Consumer en International zijn de consumentenproducten, internet, games etc.

Mooi overzicht van hoe het merk Walt Disney zich heeft ontwikkeld

De themaparken

Walt Disney heeft diverse themaparken. Het eerste themapark was  Disneyland Resort in Californië (1955).  Na 1955 geopende themaparken of resorts zijn Walt Disney World Resort in Florida (1971), Tokyo Disney Resort (1983), Walt Disney Parijs (1992), Hongkong Disneyland Resort (2005) en Shanghai Disney Resort (2015).

walt disney

Overname van bedrijven door Walt Disney

Walt Disney heeft enkele bedrijven overgenomen. Zo werd in 2008 voor 4 miljard dollar Lucasfilm Ltd van George Lucas overgenomen. Disney kreeg met deze overname de rechten van Star Wars en Indiana Jones. Disney besloot om Star Wars film onder eigen beheer uit te brengen. Star Wars Films die al in eigen beheer zijn uitgebracht zijn The Force (2015) en The Last Jedi (2017).

In 2017 werd door Walt Disney een deel van de activiteiten van 21st Century Fox overgenomen. Een klein deel van het laatstgenoemde bedrijf gaat verder als Fox Corporation. Walt Disney nam het grootste deel van het bedrijf over. Overgenomen werden de filmstudio’s, de productiehuizen en meer dan 400 filmstudio’s. Denk je dat deze overnames de aandelenkoers van het bedrijf positief gaan beïnvloeden? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Walt Disney aandelen te kopen.

Dreigende overname door Comcast

Comcast, het grootste kabelbedrijf van de Verenigde Staten wilde in 2004 Walt Disney overnemen. Er werd een bedrag van 66 miljard dollar geboden. Dit bod werd echter afgewezen. Bovendien eisten de eigen aandeelhouders van Comcast duidelijkheid van het bestuur. Comcast besloot om zijn bod in te trekken.

Walt Disney in cijfers

Walt Disney is een winstgevend bedrijf. In 2019 was de omzet 69,6 miljard dollar. De winst in dat jaar was 10,4 miljard dollar. Bij het bedrijf waren in september 2019 223.000 mensen werkzaam.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment