Succesvol investeren: hoe doe je dat?

Met de komst van het internet zijn er ontzettend veel nieuwe mogelijkheden bijgekomen om te investeren. Iedereen wil vervolgens ook succes behalen met zijn of haar investeringen. Maar hoe zorg je er nu eigenlijk voor dat je succesvol investeert? Wat zijn de mogelijkheden?

Waarin kan je investeren?

 • Derivaten: met derivaten kan je goede rendementen behalen.
 • Aandelen: door goede aandelen te selecteren kan je activa opbouwen.
 • Obligaties: obligaties leveren een lager maar stabieler rendement op.
 • Opties: met opties kan je speculeren op stijgende en dalende koersen.
 • Cryptocurrencies: investeren in crypto’s zoals de Bitcoin is helemaal hip.
 • Onroerend goed: huurders zoeken kan je een vaste stroom aan inkomen opleveren.

Wat is een succesvolle investering?

Een succesvolle investering mag vanzelfsprekend niet verliesgevend zijn. Om van een succesvolle investering te spreken moet het rendement dan ook hoger liggen dan de inflatie.

Wanneer dit niet het geval is neemt de reële waarde van je vermogen alleen maar af en kan je op de lange termijn steeds minder kopen met dezelfde hoeveelheid geld.

Investeren in derivaten

Voordat je fysiek gaat investeren in aandelen en onroerend goed is het verstandig om eerst een behoorlijk inkomen en vermogen op te bouwen. Eén van de beste manieren om dit op de korte termijn te realiseren is door te handelen in derivaten. Bij de handel in derivaten koop en verkoop je contracten op de onderliggende waarde van een effect.

Wanneer je denkt dat de koers van een aandeel op de korte termijn gaat stijgen, kan je een contract afsluiten over dit effect. Wanneer de koers inderdaad stijgt verdien je veel geld.

Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van deze manier van investeren tegenover de meer traditionele manier van investeren?

 • Doordat je handelt in de onderliggende waarde kan je snel kopen & verkopen.
 • De transactiekosten liggen bij deze manier van investeren veel lager.
 • Door een hefboom te gebruiken kan je snel een groot vermogen opbouwen.
 • Door de mogelijkheid om te verkopen kan je ook geld verdienen bij dalende prijzen.

Wil je deze nieuwe manier van investeren zelf uitproberen? Probeer het gratis uit door middel van een demo account:

Wat doe je met je inkomen uit trading?

Het geld dat je verdient met handelen, kan je weer gebruiken voor verdere investeringen. Trek van je winst eerst een bepaald bedrag af voor je levensonderhoud. Vervolgens is het verstandig om een deel van je winst te gebruiken als reserve voor lastige tijden. De rest kan je gebruiken voor fysieke investeringen.

Voordat je investeert in fysieke investeringen is het belangrijk om eerst te leren hoe dit precies in zijn werking gaat. In tegenstelling tot trading ga je bij fysieke investeringen effecten kopen die je voor de lange tijd aanhoudt en dan is het belangrijk om naar de intrinsieke waarde van de onderneming of van het onroerend goed te kijken.

Hiervoor kan je gebruikmaken van analyses. De volgende analyses zijn het bekendst:

Begin met aandeel investeringen

Begin met het kopen van aandelen. Met investeringen in aandelen kan je op twee manieren geld verdienen:

 • Aandelen leveren vaak dividend op (uitkering van de winst)
 • Je kunt profiteren van koersstijgingen.

Selecteer aandelen aan de hand van de (verwachte) resultaten binnen het bedrijf en de sector. Houd daarnaast rekening met de financiële positie van de onderneming door uitgebreid onderzoek te doen naar de reserves, afschrijvingen, winstcijfers etc.

Meer weten over het kopen van aandelen? Wil je weten waar je het beste aandelen kunt kopen? Je leest er alles over in het artikel over het kopen van aandelen.

Succesvol investeren

Sterk met onroerend goed

Wanneer je reeds een sterke cashflow hebt opgebouwd is het verstandig om te beginnen met investeren in onroerend goed. Bij onroerend goed ga je vaak een enorme schuld aan in de vorm van één of meerdere hypotheken. Om leegstand te kunnen overleven is het belangrijk dat je al inkomstenstromen hebt opgebouwd uit andere bronnen.

Ook met onroerend goed kan je op twee manieren geld verdienen:

 • Je ontvangt huur van mensen die in je huis wonen.
 • Je kan het huis met koerswinst verkopen.

Het is bij onroerend goed belangrijk om erg nauwkeurig onderzoek te doen. Kijk niet alleen naar het huis, maar onderzoek ook de buurt. Onderzoek of je de hypotheek ook in de toekomst kunt blijven betalen. Wanneer dit het geval is kan je met een investering in onroerend goed een goed inkomen opbouwen.

Succesvol investeren

Om echt succesvol te investeren is het belangrijk om ervaring op te doen. Begin klein, maar doe het investeren wel met echt geld. Op die manier leer je omgaan met verlies en ontdek je langzamerhand hoe de financiële wereld in elkaar zit. Voor het uitvoeren van een succesvolle investering heb je een hoog financieel IQ nodig, maar dankzij de mogelijkheid om online te handelen in effecten kan je ook met weinig kennis aan de slag.

Voordat je begint met investeren, is het verstandig om uitgebreid te oefenen. Zeker wanneer je actief gaat handelen is dit belangrijk. Bij veel partijen kan je de mogelijkheden 100% gratis uitproberen door middel van een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct je gratis beleggen demo te openen.

Investeren in cryptocurrencies

Een vrij nieuwe investering zijn cryptocurrencies. Cryptocurrencies zoals de Bitcoin en Ether zijn digitale munten. Deze munten staan vooral bekend om hun enorme schommelingen. Het is dan ook verstandig om alleen in cryptocurrencies te investeren, wanneer je wat ervaring hebt opgedaan.

Zodra je begrijpt hoe cryptocurrencies in elkaar zitten kan je er enorme winsten mee behalen. Het is dan wel belangrijk om de munt op het juiste moment te kopen en verkopen. Wil je meer weten over investeren in cryptocurrencies? Je leest er hier alles over!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *