Philips aandelen kopen

 Philips, officiële naam Koninklijke Philips Electronics NV, is een Nederlandse elektronica multinational. De hoofdvestiging staat in Amsterdam, maar de roots liggen in Eindhoven. Philips produceert onder andere consumentenelektronica, lampen, communicatie apparatuur en medische apparatuur. Philips is de oprichter en tevens hoofdsponsor van de voetbalclub PSV. Wil je beleggen in Philips? Op deze pagina zie je direct waar je het beste Philips aandelen kunt kopen. Ook vind je hier de actuele koers van Philips.

Hoe kan je actief beleggen in Philips?

Je kunt zelf online beleggen in Philips bij de broker Plus500. Dat deze grote van oorsprong Nederlandse elektronicagigant een interessante belegging is lijkt me wel duidelijk. Bij Plus500 kan je het CFD aandeel Philips snel en eenvoudig aanschaffen via de simpele software.

Een groot voordeel van deze specifieke broker is het feit dat je ook short kunt gaan wat inhoudt dat je een order plaatst op een dalende koers. Crisis of niet; je kunt dus altijd actief beleggen in Philips aandelen! Wil je beleggen in Philips CFD’s gratis uitproberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een gratis demo bij Plus500 te openen :

Plus500 aanmelden

Waar kan je Philips aandelen kopen?

Denk je erover na om Philips aandelen te kopen? Dan is het belangrijk dat je dit goed bij een voordelige partij. Transactiekosten verlagen het rendement op je beleggingen immers enorm. Bij eToro kan je helemaal zonder vaste transactiekosten in het aandeel Philips beleggen. Op die manier houd je meer ruimte over om een mooi rendement neer te zetten. Met de onderstaande knop kan je direct een account openen bij eToro:

eToro aanmelden

We hebben de goedkoopste brokers voor je op een rij gezet. Op die manier kan je direct beslissen bij welke partij je het beste Philips aandelen kunt kopen: 

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Philips Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €2 + 0,038% voor Philips Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,06% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Philips?

 Ben je benieuwd naar de actuele koers van Philips aandelen? In de onderstaande grafiek kan je zien hoe de koers van het CFD aandeel Philips zich ontwikkelt. Ook kan je met de knoppen direct het CFD aandeel kopen of verkopen:

 Adviezen voor beleggingen in Philips

Er zijn veel kansen voor Philips. Het is dan ook belangrijk om de laatste ontwikkelingen in de gaten te houden. Zo probeert Philips steeds meer een sterke positie op te bouwen binnen opkomende markten zoals China en India. Natuurlijk zal Philips in deze markten krachtige concurrenten moeten verslaan. Het is dan ook belangrijk om de grootste concurrenten goed in de gaten te houden. Bovendien zorgt de internationalisering ervoor dat de bedrijfsresultaten steeds meer afhankelijk worden van de wisselkoersen en internationaal beleid.

Een andere kans voor Philips zijn ecologische en duurzame producten. Nu het milieu een steeds belangrijkere rol krijgt, is er steeds meer ruimte om geld te verdienen met de verkoop van ecologisch vriendelijke programma’s. Overheden steunen dit soort initiatieven vaak waardoor er wellicht nog meer klanten naar Philips worden doorgeschoven.

Wel moet Philips opletten op de toename van het aantal namaakproducten. Namaakproducten zijn een gevaar voor de reputatie van Philips. Slechte namaken kunnen immers alsnog worden verbonden met het merk. Tegelijkertijd loopt het bedrijf veel inkomsten mis door de verkoop van nepproducten.

Philips

Concurrenten van Philips

Philips is een bedrijf dat actief is in allerlei elektronica sectoren. Ze hebben hier dan ook meerdere concurrenten. Momenteel staat Philips wereldwijd op de tiende plaats van de grootste elektronische bedrijven. In Europa is Philips momenteel marktleider. Toch zijn er ook hier verschillende grote concurrenten actief:

  • Ericsson
  • Hitachi
  • NEC
  • Samsung
  • Siemens

Op het gebied van verlichting scoort Philips een tweede plaats. Zelf ben ik een groot fan van de Hue verlichting die je met je telefoon kunt besturen. Siemens staat hier echter nog boven Philips. Andere concurrenten in de verlichtingssector zijn Osram, Zumtobel en Valmont.

Op het gebied van huishoudelijke apparaten staat Philips wereldwijd op de eerste plek. Enkele concurrenten zijn Electrolux, Seb en Tefal.

Het is belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden. Wanneer het Philips niet langer lukt om betere innovaties uit te brengen dan de concurrentie, zullen de bedrijfsresultaten verslechteren.

Momenteel is Philips qua marktaandeel groot in Europa. Toch komt het grootste deel van de omzet uit Amerika. Ook opkomende markten zijn erg interessant. In China zijn er veel consumenten die steeds meer te besteden hebben. Hier kan Philips natuurlijk veel geld uithalen. Denk je dat het Philips lukt om de concurrenten bij te benen en om nieuwe markten te veroveren? Dan is het aantrekkelijk om aandelen Philips te kopen.

De kracht van Philips

Philips is natuurlijk een enorm krachtig bedrijf. Er zijn dan ook veel mensen die aandelen Philips kopen. Krachtig aan Philips is natuurlijk het feit dat het bedrijf erg internationaal is. Ze verkopen producten in meer dan 100 landen verspreid over de hele wereld. In totaal werken er 120.000 mensen voor het bedrijf.

Philips is bijzonder goed in het innoveren van elektronica. Het bedrijf geeft veel geld uit aan het ontwikkelingen van nieuwe technologieën. Philips heeft dan ook de controle over zeven onderzoekscentra verspreid over de hele wereld. Uiteindelijk is nieuwe technologie een enorme kracht voor een elektronicabedrijf. Philips moet de concurrentie immers voorblijven.

Ook op het gebied van productie heeft Philips veel strijdkracht. Het bedrijf heeft meer dan 110 verschillende productielocaties verspreid over de wereld. Hierdoor kan Philips snel inspelen op de vraag naar verschillende producten. Doordat de productielocaties zijn verspreid over de gehele wereld kan het bedrijf ook geld besparen op de transportkosten.

Tot slot lukt het Philips ook erg goed om een loyale klantenbasis op te bouwen. Veel mensen herkennen het merk en zijn enthousiast over Philips producten. Ben je ook zo enthousiast over Philips? Dan kan je een investering in Philips aandelen overwegen.

Waar is Philips zoal actief?

Philips is actief in allerlei markten. Laten we kijken waar het bedrijf zoal mee bezig is.

Beeld en geluid

Philips heeft een uitgebreide productlijn wanneer het aankomt op beeld en geluid. Zo produceren ze diverse tv, video en audio producten. Hierbij kan je denken aan enorme home cinema systemen tot kleine oortjes die het geluid in je oren afspelen. Andere voorbeelden zijn ook opslagmedia zoals USB sticks en zelfs opladers. Je kan het zo gek niet bedenken of Philips is ermee actief.

Persoonlijke verzorging

Ook op het gebied van persoonlijke verzorging heeft Philips allerlei producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een elektrische tandenborstel of scheerapparaten voor zowel mannen als vrouwen.

Huishoudelijke apparatuur

Ook op het gebied van huishoudelijke apparatuur, zijn er allerlei producten op de markt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wasmachines en drogers. Daarnaast kan je bij Philips ook terecht voor strijkbouten en apparaten die de lucht- en waterkwaliteit in de gaten houden.

Gezondheid

Veel mensen weten niet dat Philips ook actief is in de gezondheidsbranche. Zo ontwikkelen ze producten die consumenten kunnen helpen bij astma of slaapproblemen. Ook ontwikkelt het bedrijf medische apparatuur voor medische professionals. Denk hierbij bijvoorbeeld aan echoapparaten voor huisartsen.

Hoe is Philips verdeeld?

Philips is verdeeld in 4 sectoren:

  • Philips Healthcare
  • Philips Consumer Lifestyle
  • Innovation, Group & Services
  • Philips Lightning

Geschiedenis

Vader Frederik en zoon Gerard Philips hebben samen in 1891 de firma Philips & Co opgericht. Het bedrijf werd gevestigd in Eindhoven, omdat ze daar een leegstaand pand konden krijgen alwaar ze gloeilampen gingen produceren. Dit pand bestaat nu nog en is inmiddels een museum. In het begin was Philips een eenvoudige assemblagefabriek waar kooldraadlampen werden geassembleerd.

Gerard Philips deed veel aan onderzoek en legde dan ook de basis voor het Philips Natuurkundig Laboratorium (het NatLab), later opgevolgd door High Tech Campus. In 1895 begon broer Anton bij het bedrijf te werken. Hij was een echte zakenman. In 1907 ging het bedrijf over in Philips’ Metaalgloeilampenfabriek, gevolgd door de oprichting van de NV Philips’ Gloeilampenfabriek in 1912.

Diverse Nederlandse gloeilampenfabrieken werden geleidelijk aan door Philips overgenomen. De toeleveranciers werden daardoor afhankelijk van de onderneming. Vaak werden ze ook gekocht. Hierdoor kreeg Philips zelf glasfabrieken, golfkartonfabrieken, machinefabrieken en Philitefabrieken.

De kentering

Philips groeide maar door, met als top jaar 1974. Op dat moment waren er meer dan 412.000 werknemers, waarvan 91.000 in Nederland. In Nederland was het personeelsbestand al op zijn hoogtepunt, want in 1970 waren er nog 98.000 werknemers. In 1975 zette wereldwijd de daling in.

Door toenemende Europese en later wereldse concurrentie moesten de kosten naar beneden. Dat deed Philips door grotere productie-eenheden te produceren. Ondertussen werd alles uit de kast gehaald om de achterstand op het gebied van halfgeleiders en computers weer in te halen.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment