fbpx

Apple aandelen kopen

Apple is één van de bekendste bedrijven van de wereld. Het bedrijf is één van de weinige bedrijven met een waarde van meer dan 1.000 miljard dollar. Wanneer je bij de lancering een paar aandelen had gekocht was je nu erg welvarend geweest. Maar ook nu kan beleggen in Apple interessant zijn. In dit artikel kan je een uitgebreide analyse vinden over het kopen van Apple aandelen. Ook kan je hier de actuele koers van de Apple aandelen raadplegen.

Waar kan je Apple aandelen kopen?

Apple is een bedrijf dat jaar na jaar goede resultaten heeft neergezet. Er zijn ondertussen maar zestien bedrijven die een grotere waarde hebben dat het bedrijf Apple. Heb je er vertrouwen in dat deze groei in de toekomst doorzet? Dan kan Apple aandelen kopen erg interessant zijn! Hieronder zie je bij welke brokers je het goedkoopste één of meerdere Apple aandelen kunt kopen.

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Apple Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €0,50 + $0,004 voor Apple Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen $0,01 met $5 minimum Meer informatie Aanmelden

Actief beleggen in Apple

Steeds meer beleggers kiezen ervoor om actief te beleggen in Apple aandelen. Door actief te beleggen kan je inspelen op de laatste ontwikkelingen. Brengt Apple bijvoorbeeld een nieuw product op de markt? Dan kan je de lancering goed in de gaten houden. Wanneer het product erg vernieuwd is kan het een reden zijn om direct Apple aandelen te kopen.

Een goede partij om actief te handelen in Apple CFD’s is Plus500. Bij Plus500 kan je binnen enkele seconden met een druk van je muis een order plaatsen op Apple CFD’s. Je kan zelfs een order plaatsen op een dalende markt waardoor je ook bij slecht nieuws een belegging kunt openen. Wil je de mogelijkheden geheel gratis en zonder risico uitproberen? Open dan een account door middel van de onderstaande knop (76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

Plus500 aanmelden

Actuele koers Apple

Ben je benieuwd naar de actuele CFD koers van Apple? Hieronder zie je een grafiek met de laatste prijsontwikkeling. Ook kan je door middel van de knoppen direct een positie openen.

Apple aandelen analyse

In het kort over Apple

Apple is vooral bekend als fabrikant van de iPod, de iPhone en de iPad. Aan deze succesvolle producten gaat een lange geschiedenis vooraf. Het bedrijf is gevestigd in de stad Cupertino in Californië. In 2011 maakt Steve Jobs bekend dat er in Cupertino een nieuw hoofdkantoor in de vorm van een ruimteschip zou worden gebouwd. Het nieuwe hoofdkantoor, met ruimte voor 15.000 medewerkers, werd in 2017 in gebruik genomen.

Apple

Wat maakt beleggen in Apple interessant?

Voordat je Apple aandelen koopt, wil je natuurlijk weten wat een investering in het bedrijf potentieel interessant kan maken. Hieronder bekijken we enkele argumenten voor het aanschaffen van Apple aandelen.

Sterke innovaties

Apple is altijd bekend geweest om de sterke innovaties. Het bedrijf heeft de wereld meerdere keren verrast met de introductie van nieuwe producten. Zo kwam het bedrijf met de eerste smartphone. Nokia dacht destijds dat het wel zou loslopen, maar uiteindelijk bleek de smartphones de nieuwe standaard. Ook kwam Apple bijvoorbeeld met één van de eerste tablets.

Het bedrijf heeft door al deze innovaties en het unieke design een grote groep fans opgebouwd. Veel mensen die nu een Apple telefoon gebruiken zullen ook wanneer deze kapot gaat weer een nieuwe Apple telefoon kopen. Apple is een erg sterk en bekend merk dat onder een grote groep mensen positieve gevoelens opwekt.

Het feit dat het bedrijf nieuwe producten blijft lanceren die goed in de smaak vallen, leidt tot het verder oplopen van de verkopen. Dit kan dan ook een goede reden zijn om Apple aandelen te kopen.

Realistisch dividend

Een ander voordeel van Apple is dat ze een erg realistisch dividendbeleid hanteren. Het bedrijf keert elk kwartaal dividend uit. Over de afgelopen periode is het Apple gelukt om steeds dividend uit te keren. Het dividend is de afgelopen tijd zelfs toegenomen en stijgt nog steeds.

Dit is in lijn met de winstontwikkeling van Apple. De grootste winst wanneer je Apple aandelen koopt is in het verleden gemaakt met koersstijgingen. Het dividend is echter een interessante extra waardoor je ook een klein inkomen met het aandeel kunt genereren.

Terugkopen aandelen

Apple heeft behoorlijk wat geld in kas. Een deel hiervan wordt gebruikt voor het terugkopen van aandelen. Dit heeft een voordeel voor de aandeelhouder. Doordat er minder uitstaande aandelen zijn neemt de winst per aandeel automatisch toe. Bovendien neemt ook het gewicht van je stemrecht toe wanneer het aantal uitstaande aandelen afneemt.

Bedrijven kopen over het algemeen alleen hun aandelen terug wanneer ze de toekomst zonnig inzien. Dit kan dan ook een goed signaal zijn om te investeren in Apple aandelen.

Apple is rijk

Een groot voordeel van Apple, is dat het bedrijf een relatief veilige investering is. Bij sommige aandelen is de kans dat het bedrijf failliet gaat in slechte tijden zeker aanwezig. Bij Apple is dit risico een stuk kleiner. Dit komt doordat het bedrijf veel geld heeft. Het bedrijf kan daardoor ook in slechte perioden mogelijke verliezen opvangen.

Risico’s bij beleggingen in Apple

Toch is beleggen in Apple zeker niet geheel zonder risico. We bespreken hier enkele risico’s van het kopen van Apple aandelen.

Pas op bij volatiliteit

Het is belangrijk om bij beleggingen in Apple op de volatiliteit te letten. Het bedrijf Apple doet het goed en heeft het over een lange periode dan ook goede rendementen neergezet. Toch kan je zomaar de fout maken om op het hoogtepunt in te stappen. Het kan dan vele jaren duren voordat je je geld terug hebt verdiend. Gelukkig zijn hier oplossingen voor.

Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om gespreid in te stappen. Je koopt dan bijvoorbeeld elke maand een aandeel Apple. Op die manier wordt het rendement over verschillende perioden gespreid waardoor je de kans verkleint dat je op de top al je geld in het bedrijf stopt.

Een andere optie is actieve daghandel. Je stapt dan meerdere keren in en uit om te profiteren van kleinere koersschommelingen. Wanneer je voldoende oefent met een demo account kan je op deze manier goede resultaten neerzetten.

Gebrek aan vernieuwing

Toen Steve Jobbs overleed vreesden veel mensen dat Apple achteruit zou gaan. Technologisch gezien heeft het bedrijf dan ook minder interessante producten op de markt gebracht. Toch lijken mensen nog steeds warm te lopen voor de nieuwe producten die door Apple op de markt worden gebracht.

Denk je dat Apple zijn hoogtepunt heeft gehad? Dan is dit misschien niet het beste moment om Apple aandelen voor de lange termijn te kopen.

Steve Jobs

De oprichting van Apple: van start naar succes

De geschiedenis van Apple begon in de garage van de ouders van Steve Jobs. Daar werd door Steve Jobs en Steve Wozniak de Apple I bedacht. Dit was een van de eerste personal computers. De Apple I bestond uit een toetsenbord, een monitor en een microprocessor. Op 1 april 1976 werd door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne Apple Computers opgericht. De drie oprichters van het bedrijf zijn niet meer werkzaam bij Apple. Ronald Wozniak en Ronald Wayne hebben Apple lang geleden verlaten. Steve Jobs is in oktober 2011 overleden. Hij had alvleesklierkanker.

Bekend door Apple 11 en zijn opvolgers

Het bedrijf Apple werd bekend na de introductie van de Apple II. Deze personal computer was belangrijk voor de opkomst van de pc-markt. Later kwamen de Apple III, de Apple Lisa en de Apple Macintosh op de markt. Deze Apple Macintosh is de voorloper van de bekende Mac-computers die tegenwoordig door Apple worden aangeboden.

Hardware en software

Apple ontwikkelt niet alleen hardware, zoals de muziekspeler iPod, de smartphone iPhone en de tablet iPad. Door Apple wordt ook software ontwikkeld. Het bedrijf ontwikkelt zowel software voor zijn eigen macOS als voor Windows.

Moeilijke tijden in 1997

In 1997 stond Apple financieel aan de rand van de afgrond. Toch ging Apple niet failliet. Door Microsoft werd 150 miljoen in het bedrijf geïnvesteerd. Bovendien werd het bedrijf door Steve Jobs grondig gereorganiseerd.

Grote successen na 2007

Apple boekte na 2007 grote successen. Na 2007 werden de succesvolle producten iPhone, de iPod touch en de iPad geïntroduceerd. De iPhone was een gemakkelijk te gebruiken smartphone. De iPad maakte de tablet populair. De na 2007 geïntroduceerde producten combineren een hoge kwaliteit met veel gebruiksgemak. Dat is het geheim van het succes van Apple.

De innovatieve kracht van Apple

Apple is een innovatief bedrijf. De eerste Apple personal computers waren innovatieve producten. Andere innovatieve producten zijn de in 2001 verschenen iPod en de in 2007 verschenen iPhone. Ook na het overlijden van Steve Jobs bracht het bedrijf innovatieve producten op de markt. Voorbeelden zijn de Siri, Touch ID en Apple Pay.

Denk je dat het bedrijf ook in de toekomst interessante innovaties zal lanceren? Dan kan het erg interessant zijn om Apple aandelen te kopen. Apple heeft het in ieder geval in het verleden erg goed gedaan

De koers van Apple aandelen voorspellen

De koers van Apple aandelen hangt vaak samen met de technologische ontwikkelingen van het bedrijf. Wanneer het bedrijf bijvoorbeeld een nieuwe, succesvolle iPhone op de markt brengt dan kan dit de koers van het aandeel positief beïnvloeden. Wanneer beleggers vrezen of het bedrijf wel een nieuw product op de markt gaat brengen dan kan de koers dalen.

Wanneer je veel van Apple afweet en het nieuws rondom het bedrijf volgt, dan heb je een voordeel. Je kan dan beter inschatten of je denkt dat Apple het in de toekomst nog steeds goed gaat doen. Door de koers goed te voorspellen kan je geld verdienen met je beleggingen in Apple.

Let op de wisselkoers

Wanneer je gaat beleggen in Apple aandelen, is het belangrijk om ook de dollar koers goed in de gaten te houden. De prijs van Apple aandelen wordt namelijk genoteerd in dollars. Wanneer de dollar sterk in waarde stijgt tegenover de euro kan je belegging in euro’s minder waard worden. Op die manier kan je zelfs bij een stijgende Apple koers alsnog een verlies maken op je belegging. Houd bij buitenlandse beleggingen daarom altijd rekening met de wisselkoers.

Apple in cijfers

Apple is een winstgevend bedrijf. In 2019 is de winst 55,3 miljard dollar. De omzet in dat jaar is 260.2 miljard dollar. Bij het bedrijf werken 132.000 mensen (2018).

Laatste tips voor beleggingen in Apple

Het is niet erg verstandig om te beleggen wanner je nog onvoldoende kennis hebt. Het kan daarom verstandig zijn om eerst uitgebreid te oefenen door middel van een gratis demo. Je kan met een gratis demo uitproberen of je succesvolle resultaten kan neerzetten met beleggen. Wanneer dit het geval is kan je beginnen met een klein bedrag van bijvoorbeeld 100 euro.

Ook wanneer je gaat beleggen in Apple en andere aandelen, is het belangrijk om een duidelijk plan op te stellen. Bedenk voor jezelf bij welke prijs je Apple aandelen wilt kopen. Vervolgens is het belangrijk om te bedenken bij welke waardes je uitstapt. Bij welk bedrag loopt je verlies teveel op en bij welk bedrag neem je je winst? Door hier van tevoren bij stil te staan voorkom je dat je uit paniek een verkeerde beslissing neem.

Ten slotte is het bij alle beleggingen belangrijk om alleen te investeren met geld dat je voor een langere termijn kunt verliezen. Je loopt immers altijd het risico om een deel of zelfs je volledige inleg te verliezen.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!