Roku aandelen kopen

Het bedrijf Roku Inc. produceert allerlei digitale mediaspelers. Met deze mediaspelers krijgen de klanten van dit bedrijf toegang tot gestreamde video op het internet. Het Japanse woord roku betekent zes. Het bedrijf wordt zo genoemd omdat het voor de oprichter en CEO van Roku het zesde door hem begonnen bedrijf is. Het hoofdkantoor van dit Amerikaanse bedrijf is gevestigd in Los Gatos, Californië. Wil je beleggen in dit interessante en innovatieve bedrijf? Op deze pagina lees je hoe je Roku aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel Roku raadplegen.

Hoe kan je actief beleggen in Roku?

Wil je actief beleggen in Roku aandelen? Dan kan natuurlijk ook! Door actief te beleggen in een aandeel kan je altijd slim inspelen op de laatste ontwikkelingen. Je kan dan bijvoorbeeld een order plaatsen op een dalende koers en ook in economisch lastige perioden profiteren van de markt. Een goede partij om actief te beleggen in Plus500. Bij Plus500 kan je CFD’s op de Roku aandelen verhandelen. Door middel van de onderstaande knop maak je direct een gratis en risicovrij demo account aan (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

Plus500 aanmelden

Waar kan je Roku aandelen kopen?

Roku is een innovatief bedrijf dat goed inspeelt op de vraag van de hedendaagse consument. De software van Roku wordt sinds kort ook op smart-tv’s in Europa gebruikt wat natuurlijk een enorme markt is. Het kopen van Roku aandelen kan dan ook een verstandige zet zijn. Wanneer je het goed wilt aanpakken, kan je de aandelen het beste kopen bij eToro. eToro rekent namelijk geen commissies wanneer je investeert in het aandeel Roku. Met de onderstaande knop kan je direct een account openen bij deze broker:

etoro aanmelden

Hieronder kan je zien bij welke brokers je het voordeligst Roku aandelen kunt kopen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Roku Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €0,50 + $0,004 voor Roku Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen $0,01 met $5 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van Roku?

Wat is de actuele koers van Roku? In de onderstaande grafiek zie je de actuele koers van het CFD aandeel Roku. Met de knoppen kan je direct een positie op het aandeel openen.

Geschiedenis van Roku

In oktober richtte in 2002 Anthony Wood het bedrijf Roku op. Hij werd in 2007 benoemd tot vice-president van Netflix. Netflix besloot om geen eigen digitale mediaspeler te maken. Daarom richtte Roku in 2008 een nieuwe vennootschap op. Dit bedrijf was gevestigd in Palo Alto, Californië. Er moest door dit bedrijf een nieuwe mediaspeler worden gebouwd. Netflix investeerde 6 miljoen dollar in het bedrijf. Later in 2008 verhuisde het hoofdkantoor van het bedrijf naar Saratoga, Californië. In 2015 verhuisde het bedrijf naar Los Gatos, Californië. Roku huurt daar gebouwen van Netflix.

In 2017 nam Roku de kleine startup Dynastrom over. Dit bedrijf is bezig een technologie te ontwikkelen die het mogelijk maakt om de muziek in huis op verschillende speakers en in verschillende kamers af te spelen. Kennelijk wil Roku ook iets met deze zogenaamde  ‘multi-room audio’ gaan doen.

Roku

De mediastreaming-apparaten van Roku

Door het bedrijf Roku worden media-streaming apparaten gemaakt. Deze apparaten gebruiken allemaal Roku-OS. Dat is Roku-software. De Roku DVP was het eerste product van Roku. Het apparaat werd geïntroduceerd in 2008. Sindsdien verschijnen er natuurlijk regelmatig nieuwe versies van zijn hardware en software op de markt.

Het bijzondere van een Roku-mediaspeler is dat er op een eenvoudige wijze toegang wordt geboden tot streaming video en audio op een televisie. Met een apparaat van Roku kun je probleemloos bijvoorbeeld Netflix, YouTube en Amazon Prime Video bekijken. Gebruikers van het Roku-apparaat hebben probleemloos toegang tot honderden services.

Hardware van Roku kan aangesloten worden op de tv

Roku produceert en verkoopt zijn eigen hardware. De stickachtige-spelers van Roku kunnen, via een HDMI verbinding rechtstreeks aangesloten worden op de tv. De spelers van Roku zijn handig voor mensen die nog geen smart-tv hebben. Met de bij elke mediaspeler geleverde Roku-afstandsbediening kan eenvoudig het afspelen van streaming media worden geregeld. Roku geeft zijn Roku OS (Roku software) ook in licentie aan tv-fabrikanten als RCA, TCL en Toshiba. Deze tv’s met Roku-software bieden net zoveel functies als een Roku-speler.

Steeds meer mensen hebben interesse om gebruik te maken van streamingdiensten. Men verwacht dat de vraag naar dit soort diensten alleen maar zal blijven toenemen. Wel kan Roku minder interessant zijn voor mensen die overstappen op een slimme televisie die alle functionaliteiten al uit zichzelf aanbiedt. Tot nu toe lijkt het aandeel het echter erg goed te doen en het kopen van Roku aandelen kan dan ook zomaar een goed idee zijn.

Het gebruiken van Roku apparaten

Wie een Roku-apparaat wil gebruiken heeft een internetverbinding nodig. Alle apparaten werken uiteraard via Wi-Fi. Om het apparaat te kunnen gebruiken moet het apparaat worden ingesteld. Er moet ook een gratis Wi-Fi account worden aangemaakt. Met de bijgeleverde afstandsbediening kan de gebruiker eenvoudig navigeren naar het door hem gewenste kanaal. Er zijn kanalen waarvoor een abonnement vereist is. Bij die kanalen moet je je eerst aanmelden of een nieuw account aanmaken.

2019: Roku brengt zijn software naar smart-tv’s in Europa

Het Verenigd Koninkrijk is het eerste Europese land waar software van Roku wordt gebruikt. De software wordt ingebouwd in de tv’s van Hinsense. Later wordt de software ook naar andere landen in Europa gebracht. De tv’s van Hinsense zijn overigens al te koop in Nederland en België.

Roku in cijfers

De omzet van Roku in 2017 is 512.760.000 Amerikaanse dollar. In 2017 wordt een verlies geleden van 63.510.000 Amerikaanse dollar. Bij het bedrijf werken in dat jaar 817 mensen.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment