Posities openen bij beleggen in CFD’s

Wanneer je wilt beleggen in een bepaald effect via CFD’s kan je een positie openen. In dit artikel bekijken we hoe je een positie opent en kunt beheren. Voor deze tutorial hebben we gebruikgemaakt van het handelsplatform van Plus500. Zodra je het openen van een positie in combinatie met het hefboomeffect begrijpt, ben je klaar om te beginnen met beleggen bij een online broker.

Long of short: kopen of verkopen

Bij CFD brokers kan je long en short gaan. Wanneer je long gaat (kopen) speculeer je op een stijging van de koers van bijvoorbeeld een aandeel. Wanneer je short gaat speculeer je juist op een daling van de koers van een aandeel.

Binnen het platform van Plus500 kan je hiervoor de kopen en verkopen knoppen gebruiken.

kopen of verkopen Plus500

Positie openen en hefboom

Bij een belegging moet je vervolgens het aantal aangeven dat je wilt kopen. Wanneer je in de AEX wilt handelen met een hefboom van 1:4 en een vermogen van € 1000,00 dan open je een CFD positie op € 4000,00 aan AEX effecten.

Wanneer je een positie opent geeft de waarde de totale waarde van de belegging aan. De vereiste marge geeft vervolgens aan hoeveel geld er minimaal aanwezig moet zijn op je account.

Wil je meer weten over beleggen met een hefboom? Lees dan ons artikel over dit onderwerp:

Positie openen Plus500

Illustratieve prijzen. Positie openen bij Plus500

Take profit / Stop loss

Het is altijd aan te raden om een take profit en stop loss in te voeren. Dit zijn de waarden waarbij de positie automatisch sluit. Op die manier kan je verliezen beperken en winsten zeker stellen.

Binnen het platform van Plus500 doe je dit met de sluiten bij winst en sluiten bij verlies knoppen.

CFD stop loss

Orders: kopen bij een prijs

Het leuke aan beleggen met CFD’s is dat je ook gebruik kunt maken van orders. Je koopt of verkoopt een effect dan pas wanneer een bepaalde waarde is bereikt. Wanneer je orders combineert met een take profit en stop loss kan je zelf een automatische beleggingsstrategie ontwikkelen waarbij je slechts enkele keren per week je orders hoeft bij te werken.

Hiervoor gebruik je bij Plus500 onder geavanceerd de optie alleen kopen wanneer prijs is.

CFD order plaatsen

Open positie beheren

Bij een open positie zul je altijd de winst of het verlies zien. Een positie is op ieder moment handmatig te sluiten. Doe dit echter alleen bij vol verstand en volg je strategie. Het is hier tevens mogelijk om andere gegevens zoals een take profit of stop loss aan te passen.

Wanneer een positie gesloten is zie je het resultaat onder gesloten posities. Je winst of verlies worden automatisch bijgewerkt bij beleggingen in CFD’s. Hoe dit precies werkt kan je hier lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *