Posities openen bij beleggen in CFD’s

Wanneer je wilt beleggen in een bepaald effect via CFD’s kan je een positie openen. In dit artikel bekijken we hoe je een positie opent en kunt beheren. Voor deze tutorial hebben we gebruik gemaakt van het handelsplatform van Plus500. Zodra je het openen van een positie in combinatie met het hefboomeffect begrijpt, ben je klaar om te beginnen met beleggen bij een online broker.

Long of short: kopen of verkopen

Bij CFD brokers kan je long en short gaan. Wanneer je long gaat (kopen) speculeer je op een stijging van de koers van bijvoorbeeld een aandeel. Wanneer je short gaan speculeer je juist op een daling van de koers van bijvoorbeeld een aandeel. 

Binnen het platform van Plus500 kan je hiervoor de kopen en verkopen knoppen gebruiken.

kopen of verkopen Plus500

Positie openen en hefboom

Bij een belegging moet je vervolgens het aantal aangeven dat je wilt kopen. Wanneer je in de AEX wilt handelen met een hefboom van 1:4 en een vermogen van €1000,00 koop je dus voor €4000,00 aan AEX effecten.

Wanneer je een positie opent geeft de waarde de totale waarde van de belegging aan. De vereiste marge geeft vervolgens aan hoeveel geld er minimaal aanwezig moet zijn op je account.

Positie openen Plus500

Illustratieve prijzen. Positie openen bij Plus500

Take profit / Stop loss

Het is altijd aan te raden om een take profit en stop loss in te voeren. Dit zijn de waarden waarbij de positie automatisch sluit. Op die manier kan je verliezen beperken en winsten vastleggen.

Binnen het platform van Plus500 doe je dit door middel van de sluiten bij winst en sluiten bij verlies knoppen.

Orders: kopen bij een prijs

Een leuke manier van beleggen is het vaststellen van zogenaamde orders. Hierbij is het mogelijk om pas op een bepaalde waarde een effect te kopen of verkopen. Wanneer je orders combineert met een take profit en stop loss kan je zelf een automatische beleggingsstrategie ontwikkelen waarbij je slechts enkele keren per week je orders hoeft bij te werken.

Hiervoor gebruik je bij Plus500 onder geavanceerd de optie alleen kopen wanneer prijs is.

Open positie beheren

Bij een open positie zal je altijd de winst of het verlies zien. Een positie is op ieder moment handmatig te sluiten. Doe dit echter alleen bij vol verstand en volg je strategie. Het is hier tevens mogelijk om andere gegevens zoals een take profit of stop loss aan te passen.

Wanneer een positie gesloten is zie je het resultaat onder gesloten posities. Je winst of verlies worden automatisch bijgewerkt bij beleggingen in CFD’s. Hoe dit precies werkt kan je hier lezen.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!