fbpx

Beleggen in Snapchat aandelen

Iedereen kent Snapchat wel; de populaire app wordt ondertussen door zo’n miljoen Nederlanders gebruikt waarbij 300.000 mensen de applicatie dagelijks gebruiken. Hiermee staat Snapchat op de 8e plek van de meest gebruikte digitale platformen binnen Nederland. Maar hoe kan je eigenlijk Snapchat aandelen kopen?

Hoe koop je aandelen Snapchat?

snapchat aandelen

Het kan erg interessant om te beleggen in aandelen Snapchat. Technologische aandelen kennen vaak sterke schommelingen. Door hierop in te springen als belegger maak je kans om veel geld te verdienen op je belegging.

Hierbij is de timing cruciaal; door op het juiste moment te kopen of verkopen kan je een leuke winst behalen. Dankzij moderne brokers is het ook mogelijk om geld te verdienen bij een dalende koers; dit doe je door short te gaan op het aandeel. Naast kopen kan je dus ook verkopen.

Bij Plus500 is het mogelijk om in Snapchat CFD aandelen te beleggen. Klik hier om een gratis demo account te openen & start met beleggen door middel van de demo van €20.000 of een storting van 100 euro of meer.

Het is ook mogelijk om aandelen Snapchat fysiek aan te schaffen. Je voegt de aandelen Snapchat dan toe aan je portefeuille. Dit kan je doen bij bijvoorbeeld DEGIRO. Bij DEGIRO koop je aandelen op: vervolgens kan je ze langere tijd vasthouden en je ontvangt ook dividend over je belegging. Klik hier om een account te openen bij DEGIRO.

Informatie over Snapchat

Snapchat werd oorspronkelijk opgericht in 2011. Sinds 2014 verschenen er ook advertenties binnen de dienst van Snapchat waarmee inkomsten gegenereerd worden. Sinds de advertenties geïntroduceerd zijn, levert het bedrijf winst op; in 2017 wordt er gerekend op een forste 1 miljard dollar aan inkomsten.

In 2013 probeerden Facebook en Google al eerder Snapchat over te kopen voor drie miljard dollar. De beslissing om deze deal niet door te laten gaan lijkt uiteindelijke een wijze beslissing aangezien het bedrijf nu significant meer waard is.

Leuk feitje is dat het bedrijf achter Snapchat ook met andere dingen bezig is; denk bijvoorbeeld aan een zonnebril met een camera die filmpjes van tien seconden maakt om die vervolgens direct door te sturen naar een telefoon. Met zo’n 300 miljoen actieve gebruikers wereldwijd komt het netwerk echter nog niet in de buurt van giganten als Facebook en Twitter. 

Actuele koers van Snapchat

Hieronder kan je de actuele koers van Snapchat bekijken. Ook is het mogelijk om direct Snapchat CFD aandelen te kopen door op één van de knoppen te drukken.


Beursgang Snapchat: hoe ging het?

Toen Snapchat naar de beurs ging begin 2017 steeg het aandeel direct 44 procent. Sindsdien lijkt het aandeel het echter minder te doen. De koers staat een stuk lager dan bij de opening: het is dan ook maar de vraag of Snapchat het op de lange termijn goed blijft doen. De beursgang van Snapchat wordt door veel mensen dan ook gezien als een flop. In dit artikel kan je meer lezen over wat er misging bij de beursgang van Snapchat.

Wereldwijd heeft de applicatie ondertussen meer dan 300 miljoen maandelijke actieve gebruikers. De beurswaarde van het bedrijf is op het moment van schrijven nog steeds meer dan 15 miljoen euro. Evan Spiegel in dankzij de beursgang in één klap één van de rijkste mensen op aarde. Niet slecht voor een bedrijf dat vijf jaar geleden werd opgericht met twee medestudenten van de Stanford Universiteit…

De beursgang van Snapchat heeft ook invloed gehad op de aandelen van een gerelateerd bedrijf met de notatie SNAP. Bij de beursgang dachten beleggers eerst dat het om Snapchat ging. Hierdoor zag het relatief kleine bedrijf SNAP hun aandelen plotseling met tientallen procenten stijgen. Natuurlijk werd deze fout op een gegeven moment gezien, waarna de koers van het verkeerde aandeel weer daalde.  

Pagina in het Engels
Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €175 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!