Beleggen in Snapchat aandelen

Iedereen kent Snapchat wel; de populaire app wordt ondertussen door zo’n miljoen Nederlanders gebruikt waarbij 300.000 mensen de applicatie dagelijks gebruiken. Hiermee staat Snapchat op de 8e plek van de meest gebruikte digitale platformen binnen Nederland. Maar hoe kan je eigenlijk Snapchat aandelen kopen?

Beursgang Snapchat

snapchat aandelenSinds kort is er uitgelekt dat Snapchat naar de beurs gaat. Wereldwijd heeft de applicatie ondertussen 235 miljoen gebruikers en de totale beursgang van Snapchat zou 25 miljard dollar moeten opleveren. De beursgang van het bedrijf SnapInc, wat het moederbedrijf achter de applicatie is, staat eind maart 2017 gepland.

Met de beursgang zou de oprichter Evan Spiegel in één klap één van de rijkste mensen op aarde zijn. Niet slecht voor een bedrijf dat vijf jaar geleden werd opgericht met twee medestudenten van de Stanford Universiteit…

Hoe koop je aandelen Snapchat

Het kan erg interessant om te beleggen in aandelen Snapchat. Een beursgang kan sterke bewegingen als gevolg hebben; denk hierbij bijvoorbeeld aan de (uiteindelijke) sterke stijging van het aandeel Facebook. Door hierop in te springen als belegger maak je kans om veel geld te verdienen op je belegging.

Hierbij is de timing cruciaal; de koers van een nieuw internetaandeel kan immers flink schommelen. Dankzij moderne brokers is het ook mogelijk om geld te verdienen bij een dalende koers; dit doe je door short te gaan op het aandeel. Naast kopen kan je dus ook verkopen.

Bij Plus500 is het mogelijk om in Snapchat CFD aandelen te beleggen. Klik hier om een gratis demo account te openen & start met beleggen door middel van de demo van €20.000 of een storting van 100 euro of meer.

Informatie over Snapchat

Snapchat bestaat ondertussen al zo’n vijf jaar. Sinds 2014 verschenen er ook advertenties binnen de dienst van Snapchat waarmee inkomsten gegenereerd worden. Sinds de advertenties geïntroduceerd zijn, levert het bedrijf winst op; in 2017 wordt er gerekend op een forste 1 miljard dollar aan inkomsten.

In 2013 probeerde Facebook al eerder Snapchat over te kopen voor drie miljard dollar. De beslissing om deze deal niet door te laten gaan lijkt uiteindelijke een wijze beslissing aangezien er via de aandelen nu zo’n 22 miljard dollar extra binnenkomt.

Leuk feitje is dat het bedrijf achter Snapchat ook met andere dingen bezig is; denk bijvoorbeeld aan een zonnebril met een camera die filmpjes van tien seconden maakt om die vervolgens direct door te sturen naar een telefoon. Met zo’n 230 miljoen gebruikers wereldwijd komt het netwerk echter nog niet in de buurt van giganten als Facebook en Twitter. 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!