Beyond Meat aandelen kopen & verkopen

Vlees is niet meer in, dat bewijst een bedrijf als Beyond Meat wel. Na de beursgang steeg het aandeel direct meer dan 160%. Maar hoe kan je zelf profiteren van beleggingen in Beyond Meat? Waar kan je aandelen Beyond meat kopen en verkopen en waar moet je op letten bij dit bedrijf. Je leest er alles over in dit artikel!

In het kort: wat doet Beyond Meat

Beyond Meat is een bedrijf dat vleesvervangers produceert. Beyond Meat is hier erg succesvol in. De smaak van bijvoorbeeld the beast is bijna niet van echt te onderscheiden. Toch is deze burgervervanger gemaakt van volledig plantaardige producten zoals kokosolie en ertwenproteïne isolaten. Maar hoe kan je nu eigenlijk beleggen in Beyond Meat en heeft dit bedrijf de toekomst in handen?

Beyond Meat beleggen

Beleggen in Beyond Meat

Beleggen in Beyond Meat doe je eenvoudig via het internet. Hierbij heb je de keuze uit twee verschillende manieren van beleggen.

De koers van het aandeel Beyond Meat is erg volatiel. De koers is enorm gestegen en de kans op forse koersstijgingen en –dalingen in de toekomst is dan ook vrij groot. Wanneer je hier volledig van wilt profiteren, kan het aantrekkelijk te zijn om gebruik te maken van derivaten. Met derivaten kan je namelijk korte ritjes omlaag en omhoog meepakken.

Wanneer je echt vertrouwen hebt in het aandeel Beyond Meat, kan je er ook voor kiezen om de aandelen fysiek te kopen. Dit doe je bij een zogenaamde broker. Met een broker kan je aandelen snel en eenvoudig via het internet kopen en verkopen. Het is belangrijk dat je een goede broker kiest voor het kopen van aandelen Beyond Meat, aangezien de transactiekosten per partij nogal verschillen. Gebruik de onderstaande knop om direct de beste brokers te vergelijken:

Brokers vergelijken

Het toekomstperspectief

Het toekomstperspectief van Beyond Meat is vrij zonnig. Dat wil zeggen, als ze het hoofd boven water weten te houden. Beyond Meat heeft sinds de lancering namelijk nog nooit winst gemaakt. Toch is het duidelijk dat een steeds grotere groep mensen ervoor kiest om echt vlees de rug toe te keren. Dit is niet vreemd wanneer je bedenkt dat vlees in sterke mate bijdraagt aan de klimaatvervuiling. Daarnaast is vlees links laten staan ook goed voor je gezondheid.

Geen vlees eten en voor een vleesvervanger gaan is dus helemaal hip. De tijd waarin vleesvervangers mislukte vleesproducten waren is dan ook gelukkig verleden tijd. Het is Beyond Meat erg goed gelukt om verschillende typen vlees na te maken. Naast de eerder genoemde the beast heeft het bedrijf bijvoorbeeld ook vegetarische worsten en kip geïntroduceerd. Met de smaak zit het bij Beyond Meat dus wel goed, maar dat betekent niet dat het direct verstandig is om ook de aandelen te kopen.

Beyond Meat aandelen kopen

Beyond Meat: kan je het ondersceiden van echt vlees?

Moet je aandelen Beyond Meat kopen?

Een veel gemaakte fout bij beleggers, is dat ze een aandeel kopen omdat ze het bedrijf prettig vinden. Vanzelfsprekend is Beyond Meat een erg duurzaam bedrijf wat natuurlijk goed is voor je geweten. Dit betekent echter niet direct dat het kopen van aandelen Beyond Meat ook goed is voor je rendement. Er zijn namelijk wat zaken waar je rekening mee moet houden bij het beleggen in Beyond Meat.

Zo is het belangrijk om te melden dat het bedrijf nog nooit winst heeft gemaakt. Totalitair is het bedrijf vrij klein. In 2018 werd er bijvoorbeeld een omzet van $87,9 miljoen behaald en een verlies van $28,7 miljoen. Op het moment van schrijven is de waarde van Beyond Meat een paar miljard dollar. Er is dus een grote kans dat er momenteel sprake is van een hype of zeepbel. Een fastfoodketen als Wendy’s is ter illustratie ook een paar miljard waard maar behaalt een winst van bijna $150 miljoen.

Een ander groot risico voor Beyond Meat is de grote concurrentie. Steeds meer bedrijven wagen zich aan het produceren van vleesvervangers. Ook bedrijven die vooral bezig zijn met het verkopen van normaal vlees springen in op deze trend. Het is dus maar de vraag of het Beyond Meat lukt om zijn hoofd boven water te houden tussen alle andere grote partijen die ook toetreden op de markt.

Wel is er nog enorm veel potentie. De groeipercentages liggen boven de 100% en het bedrijf wordt ook ondersteund door bekende mensen zoals Bill Gates en leonardo DiCaprio. Zelfs de vorige algemene directeur van MacDonalds nam in het verleden een belang in het bedrijf.

Beyond Meat Leonardo DiCaprio

Strategie voor je belegging

Beyond Meat is momenteel wellicht wat hoog gewaardeerd. Toch kan je goed profiteren van de volatiliteit van het aandeel. Bedenk immers dat je zowel van stijgende als dalende koersen kunt profiteren. Wil je meer lezen over hoe je actief kunt speculeren op de prijs van een aandeel? Lees dan onze daytrading cursus!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment