Kellogg Company aandelen kopen

Kellogg Company staat oorspronkelijk bekend om haar ontbijtgranen. Het bedrijf is tegenwoordig veel meer dan dat en gaat bijvoorbeeld ook de concurrentie aan in de markt van vleesvervangers. Overweeg je een belegging in Kellogg Company? Dan is het verstandig om eerst hier meer te lezen over het kopen & verkopen van Kellogg Company aandelen.

Hoe kan je actief beleggen in Kellogg company?

Met actieve speculatie kan je inspelen op zowel forse koersstijgingen als koersdalingen. Je kunt de ene dag bijvoorbeeld aandelen Kellogg Company kopen om ze de andere dag alweer te verkopen. Je hebt wel een speciaal type broker nodig om succesvol te kunnen handelen in Kellogg Company aandelen.

Plus500 is een geschikte broker om actief te beleggen in Kellogg aandelen. Bij Plus500 kan je met CFD’s actief handelen namelijk geheel gratis & zonder risico uitproberen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

Plus500 aanmelden

Waar kan je Kellogg aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in Kellogg? Ben je op zoek naar een aandeel met een mooi dividendrendement en de ambitie om te groeien in nieuwe markten? Dan kan een investering in Kellogg aandelen goed uitpakken.

Bij eToro kan je zonder commissies te betalen investeren in Kellogg aandelen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Kellogg:

eToro aanmelden

Is het verstandig om te investeren in Kellogg?

Een investering in Kellogg kan zeker goed uitpakken. Het bedrijf is oorspronkelijk begonnen met onbijtgranen, maar heeft tegenwoordig een veel diverser productaanbod. Voorbeelden van producten die het bedrijf verkoopt zijn snacks, ingevroren voedsel en zelfs vegetarische burgers. Hierdoor is een investering in Kellogg een belegging met een goede risicospreiding.

Een andere goede reden om Kellogg aandelen te kopen, is het aantrekkelijke dividend dat het bedrijf uitkeert. Wanneer je op zoek bent naar een stabiel aandeel om een inkomen mee op te bouwen, dan kan je Kellogg overwegen. Bovendien kan de nieuwe vegetarische Incogmeato burger de concurrentie aangaan met Beyond Meat waardoor de winstgevendheid van het bedrijf in de toekomst kan stijgen.

Wat is de aandelenkoers van Kellogg?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Kellogg zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je aandelen Kellogg kunt kopen & verkopen:

Over het bedrijf Kellogg Company

Het bedrijf Kellogg Company, vaak ook Kellogg of Kellog’s genoemd, is een voedingsmiddelenproducent.  In ruim honderd jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een multinational. Het assortiment van ontbijtgranen en graanrepen wordt tegenwoordig geproduceerd in fabrieken verspreid over 19 landen. De ontbijtgranen en graanrepen worden verkocht in meer dan 180 landen. Tegenwoordig bestaat het assortiment van het bedrijf uit ontbijtgranen, koekjes, crackers en snacks.

Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Battle Greek, Michigan. Dit hoofdkantoor bevindt zich dus in dezelfde plaats als waar het bedrijf is ontstaan.

Kellogg aandelen kopen

De geschiedenis van het bedrijf

De oprichter van het bedrijf is William Keith Kellogg. Hij maakt zich zorgen over de gezondheid van de medemensen. Het is aan het einde van de19e eeuw zijn doel om een product te maken dat een bijdrage levert aan de gezondheid van iedereen. Hij legt samen met zijn oudere broer Dr. Harvey Kellogg de grondslag voor de industrie in ontbijtgranen.

De twee broers runnen een sanatorium in Battle Creek. Daar ontwikkelen ze nieuwe, op graan gebaseerde, voedselproducten. Ze zijn op zoek naar lichte producten. In 1894 besluiten ze om tarwekorrels te koken. Ze laten de tarwekorrels per ongeluk te lang koken, waardoor ze ontdekken dat de hard geworden tarwekorrels bij het uitrollen knapperige vlokken zijn geworden. Wanneer W.K. Kellogg hetzelfde proces met maïs ontstaat er een schaaltje met smakelijke en knapperige maïsvlokken: zo heeft hij cornflakes ontdekt.

W.K. Kellogg besluit om zijn intrek te nemen in een nabij het sanatorium gelegen fabriek. Hij ontwikkelt zijn product en maakt het klaar voor de markt. In 1906 richtte hij het bedrijf Battle Creek Toasted Corn Flake Company op. Hij blijkt een geboren marketeer te zijn. Als de concurrentie groeit, besluit hij om zijn handtekening W.K. Kellogg's duidelijk op zijn producten te plaatsen. Zo kan de consument makkelijk het originele product met de hoogste kwaliteit uit het groeiende aanbod pikken.

Meer dan negentig jaren was die handtekening te zien op alle Kellogg's verpakkingen. Het Kellog’s logo van tegenwoordig is een gestileerde versie van zijn handtekening. Deze sterke naamsbekendheid kan een goede reden zijn om te beleggen in Kellogg.

Een overgenomen bedrijf en een verkochte activiteit

Kellogg Company kocht in 2012, voor een bedrag van 2,17 miljard dollar, het chipsmerk Pringels van Procter en Gamble. Door deze aankoop werd het bedrijf, na PepsiCo, de op één na grootste producent van snacks in de wereld.

De koek divisie van Kellogg werd in 2019 gekocht door Ferrero. Voor deze overname betaalde dit Italiaanse bedrijf een bedrag van 1,3 miljard dollar.

Kellogg Company hield rekening met een no-deal Brexit

Eind 2020 werd er een Brexit-deal gesloten tussen het VK en de EU. Lange tijd was onzeker of er een deal gesloten zou worden. Daarom had Kellogg, het op één na populairste zoutjes merk in het VK, voorzorgsmaatregelen getroffen.

In het Verenigd Koninkrijk werd door het bedrijf een extra voorraad Pringles-chips en cornflakes aangelegd. Om dat te kunnen doen werden er zelfs nieuwe magazijnen geopend. Die extra voorraden werden aangelegd om bij een no-deal Brexit mogelijke problemen met aan de grens te betalen invoertarieven te voorkomen.

Nu er een duidelijkere Brexit deal is, zijn de zorgen weer verminderd. Dit kan een reden zijn om te beleggen in Kellogg aandelen.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!