Beleggen in bitcoins

De bitcoin is enorm gestegen onder invloed van de recente cryptocurrency hype. Het is daarom erg aantrekkelijk om te beleggen in de bitcoin. Bekijk direct waar je in bitcoins kunt beleggen en lees de korte cursus zodat je direct aan de slag kunt met het verhandelen van bitcoins! 

Waar kan je in bitcoins beleggen?

Voordat we de diepte in gaan en het onderwerp bitcoins verder ontleden bekijken we waar je kunt beleggen in bitcoins. Op het moment is er één betrouwbare broker waar het mogelijk is om direct te handelen in bitcoins. Bij de broker Plus500 kan je CFD bitcoins kopen en verkopen en je kunt profiteren van de sterke koerswijzigingen door op het juiste moment een positie in te nemen.

Een groot voordeel van de handel in bitcoins bij Plus500 is het feit dat je voor een kortere periode een aantal bitcoins kunt kopen. De bitcoins zijn vrij onstabiel, maar door op de goede manier te beleggen in bitcoins kan je hiervan profiteren. Dit doe je door bij een dalende koers short te gaan. Je verdient dan geld wanneer de koers van de bitcoin daalt.

Je kan beleggen met bitcoins gratis uitproberen met een onbeperkte demo

Klik hier om direct te beleggen in Bitcoins bij Plus500 >> 

Bitcoins kopen

Bitcoins kopen bij een broker is erg eenvoudig

Wat maakt beleggen in bitcoins winstgevend?

Beleggen in bitcoinsDe koers van bitcoins is enorm bewegelijk. Waar de traditionele valutaparen maar beperkt bewegen heeft de koers van de bitcoin enorme sprongen gemaakt. Dit grillige koersverloop maakt het mogelijk om enorme bedragen te verdienen door te handelen in bitcoins: doordat je zowel long als short kan gaan kan je immers profiteren van dalingen en stijgingen.

Gemiddeld gezien beweegt de koers van bitcoins meerdere procenten per dag waardoor je iedere dag goed kunt verdienen. Maar hoe zorg je ervoor dat je maximaal profiteert van deze volatiliteit in de koers van de bitcoin?

Dit doe je door op de juiste manier te beleggen in bitcoins:

 • Koop de bitcoin wanneer je denkt dat de prijs stijgt.
 • Verkoop de bitcoin wanneer je een prijsdaling verwacht.

Kleine cursus beleggen in bitcoins

Hoe beleg je in bitcoins?

Het is vrij eenvoudig om in bitcoins te beleggen bij een online broker. Hieronder zie je een kort lijstje van de belangrijkste stappen die je moet doorlopen om te beleggen in de bitcoin:

 • Kopen: druk op deze knop wanneer je verwacht dat de koers gaat stijgen
 • Verkopen: druk op deze knop wanneer je verwacht dat de koers gaat dalen
 • Order: vul hier een bedrag in waarop je automatisch een belegging opent
 • Stop loss: vul hier in op welke waarde je automatisch je verlies neemt
 • Take profit: vul hier in op welke waarde je automatisch je winst neemt

Het is aan te raden om altijd gebruik te maken van een stop loss. Op die manier voorkom je onverwachte verliezen op je beleggingen wanneer je even naar je werk bent. 

Wanneer koop je bitcoins?

Het is verstandig om bitcoins te kopen, wanneer je verwacht dat de koers gaat stijgen. De koers van de bitcoin zal doorgaans stijgen bij positief nieuws. Daarnaast zorgt aandacht in de media er ook voor dat de koers van de bitcoin stijgt. De hype zet beleggers immers aan om meer bitcoins te kopen waardoor de prijs weer verder stijgt. Het is in dat geval dus slim om te beleggen in bitcoins.

Hieronder zie je een voorbeeld van een nieuwsbericht dat bijdraagt aan de koersstijging van de bitcoin. Door het bericht te lezen kan je beredeneren of het een goed moment is om de bitcoin te kopen. Dit is hier beneden het geval: doordat bitcoins nu verhandelbaar zijn als futures, kunnen ook grotere financiële instanties profiteren van de digitale munt. Na het lezen van een positief bericht is het dus verstandig om te kopen.  

Bitcoin goed nieuws

Gunstig nieuws leidt vaak tot het stijgen van de bitcoin koers. Bron: Nu.nl.

Wanneer verkoop je bitcoins?

Wanneer je het meeste uit je bitcoin beleggingen wilt halen, is het verstandig om soms ook bitcoins te verkopen. Bij veel online brokers bestaat er de mogelijkheid om short te gaan. Elke euro daling van de bitcoin is dan winst voor jou! Je kan op die manier dus in extreme mate profiteren van eventuele koersdalingen. Ook bij slecht nieuws kan het dus verstandig zijn om te beleggen in bitcoins.

Hieronder zie je een overzicht van een nieuwsbericht dat kan bijdragen aan de koersdaling van de bitcoin. Ook hier is het belangrijk om de inhoud aandachtig te lezen. Het feit dat China het uitgeven van nieuwe digitale munten wilt voorkomen is een sterk negatief signaal. China is immers een erg groot land en wanneer dit hier verboden wordt, dan kan dit leiden tot een behoorlijke koersdaling van de bitcoin. In zo’n geval kan je dus het beste short gaan.

bitcoin verkopen

Nadelig nieuws leidt vaak tot het dalen van de bitcoin koers 

Wat zijn bitcoins nu precies?

Voordat je gaat beleggen in bitcoins is het belangrijk dat je begrijpt wat de bitcoin precies is. De bitcoin kan worden gezien als een nieuwe digitale munt. Deze digitale munten worden ook wel cryptocurrencies genoemd. In vergelijking met normale valuta is de bitcoin is een beetje een vreemde eend in de bijt: de bitcoin is namelijk niet gereguleerd en wordt door geen enkele centrale bank of overheid beïnvloedt.

De bitcoin is een uitvinding van een briljante hacker onder de schuilnaam Satoshi Nakamoto waarbij het mogelijk is om de bitcoins te minen door computers ingewikkelde cijferreeksen te laten ontdekken. Maar hoe kan het dat een digitale munt enige waarde heeft? En op welke manier kan je zelf bitcoins verkrijgen? In de rest van het artikel gaan we hier op in. 

Bitcoins winst

Hoe komt de waarde van bitcoins tot stand?

Bitcoins worden in geen enkel land gebruikt als geldig betaalmiddel, het is dan ook nogal curieus dat de bitcoins of ook wel BTC toch een bepaalde waarde kennen. Deze waarde is ontstaan doordat de bitcoin gebruikt kan worden als online ruilmiddel. Elke gebruiker heeft een eigen portemonnee waarbij het mogelijk is om via een uniek adres bitcoins te versturen naar andere internetgebruikers.

Doordat de bitcoins worden ingezet als actief ruilmiddel is er een bepaalde waarde tot stand gekomen. De prijzen bij beleggingen in bitcoins komen dus eigenlijk op dezelfde manier tot stand als de prijzen bij beleggingen in aandelen. Steeds meer online webshops accepteren betalingen in bitcoins en de bitcoins lijken ook hun intrede te maken in fysieke winkels; sinds kort accepteert het Delftse stadscafé De Waag bijvoorbeeld betalingen in bitcoins.

Hoe verkrijg je bitcoins?

Het is nu duidelijk dat de waarde van bitcoins bestaat doordat het als ruilmiddel gebruikt wordt, maar hoe verkrijg je nu eigenlijk bitcoins? Zonder schaarste zou een bitcoin immers niets waard zijn. Doordat bitcoins echter gevonden moeten worden door te minen kost het tijd en energie om een bitcoin te vinden.

Voor het delven van een bitcoin moet een computer namelijk minen, hierbij wordt de rekenkracht van een computer gebruikt om een unieke code te vinden waarmee het mogelijk is om een bitcoin te verkrijgen. Doordat er maar een beperkt aantal bitcoins zijn en doordat de bitcoins steeds vaker als ruilmiddel gebruikt worden kent deze virtuele munteenheid een bepaalde waarde.

Bitcoins minen

Waarom stijgt de bitcoin zoveel?

 • De bitcoin is een hype: door de media-aandacht worden veel beleggers aangetrokken.
 • Het is een nieuwe manier van betalen die steeds meer gebruikt wordt via allerlei aanbieders.
 • De munt is perfect voor het criminele circuit: de betalingen zijn moeilijk traceerbaar.
 • De bitcoin wordt al snel gezien als veilige haven net zoals goud dat is.
 • De bitcoin kan gebruikt worden om transactiekosten te ontwijken.

Actuele bitcoin prijs

Hieronder kan je de actuele prijs van de bitcoin bekijken.

Oppassen bij beleggen in bitcoins

Bitcoins zijn niet gereguleerd door een centrale bank, hierdoor is het moeilijk om enige vorm van regulatie toe te passen op de muntsoort. Doordat de bron van bitcoins vrij onduidelijk is kunnen brokers vieze spelletjes spelen waarbij het lastig is om de bron van een bitcoin te ontdekken. Daarnaast kunnen bitcoins gebruikt worden voor het witwassen van geld doordat ze zo lastig te traceren zijn.

Al met al vormen bitcoins een erg interessante maar tevens speculatieveinvesteringsmogelijkheid. Het kan erg leuk zijn om met dit soort financiële effecten te spelen, maar we raden het je niet aan om al te veel geld in te zetten op de handel in bitcoins.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Plus 500 risicowaarschuwing

Plus500 is een CFD service; je vermogen loopt risico: oefen daarom eerst met een gratis demo. Plus500CY Ltd is geautoriseerd en wordt geregeld door de Cyprus Securities and Exchange Commission (licentienr. 250/14).