Microsoft aandelen kopen

Microsoft is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Bijna iedereen heeft ooit wel eens een Windows computer aangeraakt. Met de wereldwijde ontwikkelingen neemt het aantal mensen dat toegang zal hebben tot een computer alleen maar toe. Dit kan het erg interessant maken om Microsoft aandelen te kopen. Maar hoe beleg je in het aandeel? En wat is de actuele koers van het Microsoft aandeel? Op deze pagina lees je alles in de uitgebreide analyse.

Waar kan je Microsoft aandelen kopen?

Overweeg je een investering in Microsoft door de aandelen te kopen? Microsoft is een enorm bedrijf dat het over de afgelopen decennia erg goed heeft gedaan. Het kopen van Microsoft aandelen kan dan ook een goed idee zijn. Hieronder zie je bij welke brokers je het goedkoopst Microsoft aandelen kunt kopen. Besparen op kosten betekent direct een hoger rendement op je belegging!

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Microsoft Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €0,50 + 0,004USD per aandeel Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,01$ met $5 minimum Meer informatie Aanmelden

Actief beleggen in Microsoft

Overweeg je een investering in Microsoft door de aandelen te kopen? Microsoft is een enorm bedrijf dat het over de afgelopen decennia erg goed heeft gedaan. Het kopen van Microsoft aandelen kan dan ook een goed idee zijn. Hieronder zie je bij welke brokers je het goedkoopst Microsoft aandelen kunt kopen. Besparen op kosten betekent direct een hoger rendement op je belegging (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's)!

Plus500 aanmelden

Actuele koers Microsoft

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Microsoft? Begrijpelijk! Gelukkig kan je door middel van de onderstaande grafiek de koers van het CFD aandeel Microsoft opvragen. Ook kan je direct een order plaatsen door gebruik te maken van de kopen en verkopen knoppen.

In het kort over Microsoft Corporation

Microsoft Corporation werd in op 4 april 1974 opgericht door Bill Gates en Paul Allen. Het bedrijf werd gevestigd in de Amerikaanse stad Redmond in Washington. Door het bedrijf worden allerlei producten en diensten voor computers ontwikkeld en ondersteund. Het is een succesvolle onderneming.

Microsoft Corporation is het grootse software bedrijf ter wereld. Microsoft ontwikkelt besturingssystemen voor de pc en kantoorsoftwarepakketten. Bedrijven met de hoogste beurswaarde ter wereld staan vermeld op een lijst. Microsoft staat ook op die lijst vermeld. De beurswaarde van het bedrijf op 25 april 2019 was ruim een biljoen Amerikaanse dollars.

Beleggen in Microsoft

Microsoft aandelen analyse

Overweeg je een investering in het aandeel Microsoft? Dan is het belangrijk om eerst een goede analyse uit te voeren. Doordat het bedrijf erg breed is, kan het lastig zijn om een totaal overzicht te krijgen. Wanneer de Xbox het bijvoorbeeld beter doet dan de PlayStation, hoeft dit niet direct te betekenen dat de koers van het aandeel Microsoft ook zal stijgen.

Dit komt doordat een ander bedrijfsonderdeel zomaar roet in het eten kan gooien. Je zal bij een analyse van het aandeel Microsoft dus een meer holistische aanpak moeten toepassen. Je kan dan kijken naar diverse cijfers:

  • Hoe ontwikkelt de algemene economie zich?
  • Wat is het marktaandeel van Microsoft in verschillende regio’s?
  • Hoe doen de laatste producten van Microsoft het?
  • Hoe ontwikkelt de winst van Microsoft zich?
  • Hoe is de winst : koers verhouding van het aandeel?

Enkele bekende producten van Microsoft

Door het bedrijf werden allerlei populaire producten ontwikkeld. De populariteit bleef niet zonder resultaat. 3 medewerkers werden miljardairs, terwijl 20.000 medewerkers miljonair werden. Het bedrijf ontwikkelde diverse bekende producten.

Het besturingssysteem MS-DOS

IBM boor Microsoft in 1980 een contract aan. Gevraagd werd om een besturingssysteem te ontwikkelen voor de IBM Personal Computer. IBM wilde die computer op de markt brengen. Door Microsoft werd het besturingssysteem MS-DOS ontwikkeld. Er kwam veel software beschikbaar voor MS-DOS. Daardoor kreeg Microsoft een leidende rol op de markt van besturingssystemen.

Microsoft Windows

In 1984 bracht Microsoft het bekende Microsoft Windows uit. Dit is een grafische uitbreiding van het besturingssysteem MS-DOS. Dit was een groot succes. Op 13 maart 1986 ging het bedrijf naar de beurs. In de loop der jaren werden steeds nieuwe versies van Windows uitgebracht: Windows 95, Windows XP, Windows Vista en Windows 7. Veel aandacht werd er besteed aan de gebruikersinterface. Microsoft Windows werd steeds meer gebruikersvriendelijk.

In maart 2004 klaagde de Europese Unie Microsoft aan wegens machtsmisbruik. Microsoft zou met Windows een monopolie hebben bereikt. Het bedrijf moest een boete betalen van 497 euro.

De Microsoft Xbox

Spelcomputers waren populair. In 2001 lanceerde Microsoft de Xbox. Concurrenten van het bedrijf waren Nintendo en Sony.

Microsoft Xbox

Microsoft bedrijfsresultaten

Microsoft is een gigantisch bedrijf. Dat blijkt ook uit de cijfers. In 2019 had het bedrijf 148.465 werknemers in dienst. Van deze 148.465 werknemers werkten er 78.000 in de Verenigde Staten. De omzet van het bedrijf bedroeg toen 125,8 miljard dollar. De winst was 39,2 miljard dollar.

De koers van aandelen Microsoft

Microsoft is een aantrekkelijk aandeel voor beleggers. De koers vertoont al jarenlang een stijgende lijn. Tussen de laatste week van januari 2015 en de laatste week van 2019 steeg het aandeel in waarde. Januari 2015 was een aandeel circa 41 dollar waard. In december 2019 is een aandeel circa 185 euro waard.

Hieronder kan je het koersverloop van het aandeel Microsoft zien. Actieve beleggers kunnen mooi inspelen op alle bewegingen van het aandeel.

Microsoft koersverloop

Reden voor optimisme

Wat betreft het toekomstige koersverloop van aandelen Microsoft is er reden voor optimisme. Waarom? In de afgelopen periode van tien jaar steeg de Dow Jones Industrial Average gemiddeld 168% in waarde. In diezelfde periode stegen de aandelen van Microsoft bijna 428% in waarde.

Het is dus een voor beleggers aantrekkelijk aandeel. Het beursklimaat is op dit moment gunstig.. Hoogstwaarschijnlijk is het einde van de waardestijging van de Microsoft aandelen nog niet in zicht.

Microsoft aandelen kopen

Bill Gates en ander leiderschap

Bill Gates is het bekende gezicht achter Microsoft. Hij staat ook wel bekend als de rijkste persoon op aarde. Al in 1998 was Bill Gates formeel niet meer de leider van het bedrijf. Steve Ballmer werd toen de president van het bedrijf. Bill Gates had toen nog wel de titel CEO. In 2006 trok hij zich meer terug en kreeg Steve Ballmar een steeds grotere verantwoordelijkheid.

Onder zijn leiderschap ging het niet altijd even goed: zo was Windows 8 geen groot succes en ook de overname van Nokia was niet de beste beslissing. In 2014 werd hij opgevolgd door Satya Nadella. Deze nieuwe leider verlegde de focus naar Microsoft Cloud en nam ook LinkedIn over. Bovendien werd er flink afgeschreven op Nika en ook werden er diverse werknemers ontslagen. Deze strategische koers lijkt goed uit te pakken voor Microsoft.

Bill Gates is echter nog steeds actief betrokken bij Microsoft als technologisch adviseur en grootaandeelhouder. In zijn vrije tijd is hij bezig met de Bill & Neldina Gates Foundation waarmee hij diverse goede doelen ondersteund.

 
 
 
 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment