Square aandelen kopen

Square is een betaalapplicatie die steeds meer populariteit geniet: sommige experts geloven zelfs dat het bedrijf PayPal in de toekomst gaat vervangen. Een investering in Square door de aandelen te kopen kan dan ook erg goed uitpakken. In dit artikel kan je lezen hoe & waar je het beste Square aandelen kunt kopen. Ook vind je op deze pagina de actuele aandelenkoers van Square aandelen.

Hoe kan je actief beleggen in Square aandelen?

Square is zeker een interessant aandeel om in de gaten te houden: bij de lancering was een aandeel nog maar iets meer dan 12 dollar waard en enkele jaren later noteert het aandeel op bijna 200 dollar. Een investering in Square aandelen was dus zeker goed uitgepakt!

Toch is de koers niet altijd alleen maar gestegen: beleggers maken zich bijvoorbeeld zorgen over concurrenten. Wanneer gebruikers overstappen op de betaalservice van een concurrent, dan kan het bedrijf direct in de problemen komen. Door actief te speculeren op het koersverloop van Square, kan je perfect profiteren van dit soort ontwikkelingen.

Een goede applicatie waarmee je kunt speculeren op CFD Square aandelen is het Plus500 trading platform. Je kunt gratis een demo openen waardoor je de mogelijkheden direct zonder risico kunt proberen:

Plus500 aanmelden

Waar kan je Square aandelen kopen?

Heb je er vertrouwen in dat Square PayPal gaat verslaan? Dan kan een lange termijn investering in Square zeker een overweging waard zijn! Het bedrijf innoveert in ieder geval nog regelmatig. Zo is het nu binnen de applicatie mogelijk om tot $200 te lenen. Deze leningen moeten binnen vier weken worden terugbetaald en gebruikers betalen hier rente over. Op die manier kan Square dus een mooie, extra bron van inkomsten opbouwen.

Het lijkt erop dat Square steeds meer financiële diensten via de applicatie wil aanbieden. Gebruikers kunnen nu ook bitcoins kopen en verkopen en is het is ook mogelijk om in aandelen te beleggen. Wanneer het Square lukt om haar gebruikers vast te houden, dan kan dit zeker positief zijn voor de toekomstige koersontwikkelingen van het aandeel.

Wil je Square aandelen kopen? Doe dit dan bij eToro! Bij eToro betaal je geen commissies wat je transactiekosten fors verlaagt. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro:

eToro aanmelden

Wat is de aandelenkoers van Square?

Gaat de aandelenkoers van Square nog verder stijgen? In de grafiek zie je direct hoe het CFD-aandeel Square zich ontwikkelt. Met de knoppen kan je direct een beleggingspositie openen wanneer je dit wilt:

Over het bedrijf Square

Het is San Francisco, Californië gevestigde Amerikaanse bedrijf Square, Inc. is bedrijf voor financiële dienstverlening, handelaars diensten en mobiele betalingen. Het bedrijf, dat vooral diensten verleent aan kleine bedrijven, brengt hardware en software betalingsproducten op de markt.

De eerste app en service van dit betaalbedrijf verscheen in 2010 op de markt. Met Square kun je via je tablet of telefoon pin- of creditcard betalingen ontvangen. De door het bedrijf gemaakte kleine kaartlezers kunnen namelijk in tablets en  smartphones worden gestoken.

Bovendien maakt het bedrijf een app waarmee door bedrijven betalingen kunnen worden geaccepteerd. Het bedrijf, dat in 2014 actief was in Canada de VS en Japan, verzorgde in dat jaar voor een bedrag van 30 miljoen dollar aan betaalverkeer. Later werd het bedrijf ook actief in Europa.

Square aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

De oprichters van het in 2009 opgerichte bedrijf zijn Jack Dorsey en Jim Kelvey. Jim Kelvey wilde in 2009 voor een bedrag van 2000 dollar glazen kranen en fittingen verkopen. Omdat hij geen creditcard kon accepteren als betaalmiddel ging de verkoop niet door.

Die gebeurtenis was voor hem de inspiratie om samen met zijn vriend Jack Dorsey het bedrijf Square op te richten. Zijn vriend Jack Dorsey was één van de oprichters van Twitter. Het bedrijf Square werd gestart in een klein kantoortje in de stad Saint Louis in de staat Missouri. Vanwege de door het bedrijf gemaakte vierkante kaartlezers wordt het bedrijf Square genoemd.

Square gaat naar de beurs

Het bedrijf ging in 2015 naar de beurs. Het toen verliesgevende Square kreeg een notering aan de New York Stock Exchange (NYSE). Bij de eerste notering was de waarde van het aandeel 9 dollar. Dat was lager dan de bandbreedte van 11 tot 13 euro die het bedrijf had verwacht. In 2020 is de koers van het aandeel Square sterk gestegen. Het aandeel heeft klaarblijkelijk geen last van de economische crisis.

Betaalbedrijf Square koopt bitcoins

In oktober 2020 doet het betaalbedrijf Square een opmerkelijke transactie. Het bedrijf koopt 4.079 bitcoins met een totale waarde van 50 miljoen dollar. Het bedrijf doet dat omdat cryptocurrencies volgens het bedrijf een krachtig economisch instrument zijn Bovendien is het bedrijf van mening dat door het kopen van deze bitcoins de wereld de kans wordt geboden om aan een globaal monetair betalingssysteem deel te nemen. Het bieden van die gelegenheid past bij het doel van dit betaalbedrijf. Jack Dorsey, één van de oprichters en CEO van Square, denkt dat de bitcoin op termijn de enige valuta in de wereld wordt.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!