BP aandelen kopen

BP is een grote oliemaatschappij. Ze werden op de verkeerde manier beroemd door een groot olielek, maar de situatie lijkt weer onder controle. Heb je interesse om te beleggen in BP? Bekijk dan direct waar je de aandelen het beste kunt kopen! Ook kan je hier de laatste koersgegevens van BP opvragen.

Hoe kan je beleggen in BP?

Je kan er voor kiezen om actief te beleggen in BP aandelen. Door actief te beleggen kan je perfect inspelen op de laatste ontwikkelingen. De ramp waarbij er veel olie in de oceaan lekte heeft de koers van het aandeel in het verleden flink onder druk gezet. Hier kan je vervolgens van profiteren door short te gaan op het aandeel. Je behaalt dan een positief resultaat wanneer de koers van het aandeel daalt.

Maar wat is nu eigenlijk een goede partij om actief te handelen in CFD BP aandelen? Een goede partij hiervoor is Plus500. Bij Plus500 kan je de mogelijkheden geheel gratis uitproberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen bij Plus500 (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

Plus500 aanmelden

Waar kan je BP aandelen kopen?

Wil je aandelen BP kopen? Dan is het belangrijk om dit te doen bij een broker met lage transactiekosten. De voordeligste broker om BP aandelen bij te kopen is eToro. eToro rekent namelijk geen commissies wanneer je er aandelen koopt. Gebruik de onderstaande knop om er direct een account te openen:

etoro aanmelden

Wil je weten bij welke andere brokers je voordelig BP aandelen kunt kopen? In het onderstaande overzicht zie je direct de tarieven bij de verschillende brokers:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel BP Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €4 + 0,058% voor BP Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,15% met £6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van BP?

Wil je weten wat de laatste koers van het aandeel BP is? In de onderstaande grafiek kan je de CFD koers van het aandeel BP opvragen. Ook kan je met de knoppen direct een positie in het aandeel openen.

Strategie voor het kopen van BP aandelen

Voordat je BP aandelen koopt, is het belangrijk om een goede beleggingsstrategie toe te passen. Hiervoor moet je onderzoeken of het aandeel momenteel koopwaardig is.

Het is verstandig om hiervoor eerst de olieprijs te analyseren. Een bedrijf als BP behaalt veel betere resultaten wanneer de olieprijs hoog staat. Denk je dat de olieprijs in de toekomst zal stijgen? Dan kan een investering in BP extra aantrekkelijk zijn.

Wanneer je aandelen op de lange termijn wilt kopen, is het belangrijk om de financiële publicaties goed na te gaan. Hier kan je ook het dividendschema van BP vinden. Bedrijven keren regelmatig dividend uit en hier kan je als belegger van profiteren.

Wanneer je gaat beleggen in het aandeel kan je diverse analyses uitvoeren. Afhankelijk van je strategie raden we je één van deze analyses aan:

BP als investering voor inkomen

BP kan een goede investering zijn voor mensen die op zoek zijn naar aandelen die een inkomen opleveren. Zelfs tijdens de coronacrisis betaalde ze nog een net dividend uit. Tegen de prijs op het moment van schrijven, bedraagt het dividendrendement ongeveer 6%. Ze hebben het dividendrendement verlaagd, maar de kans is groot dat dit in betere tijden weer opgehoogd wordt.

Ook wil het bedrijf in 2050 volledig CO2-neutraal bedrijf zijn. Deze investeringen in een duurzamere toekomst zijn belangrijk. Veel analisten denken namelijk dat het snel gedaan is met de olie-industrie. Op de korte termijn zal dit meevallen, maar nu het klimaat steeds centraler staat wordt olie wel steeds wat minder belangrijk.

investeren in BP

De grootste concurrenten

BP is één van de grootste, staatsonafhankelijke oliemaatschappijen. De andere oliemaatschappijen in dit rijtje zijn Chevron, Total, ExxonMobil, Shell en ConocoPhilips. Het is verstandig om deze concurrenten in de gaten te houden: zowel in goede als in slechte tijden.

Onderzoek hoe de verschillende bedrijven het doen. Op die manier kan je vaststellen of BP wel de aantrekkelijkste keuze is als investering.

Stappenplan voor het kopen van BP aandelen

Voor het kopen van BP aandelen hoef je slechts enkele, simpele stappen door te lopen. Eerst moet je een account openen bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om aandelen te kopen en verkopen. Je kan er tegenwoordig voor kiezen om de mogelijkheden te proberen met een demo of om direct met een geldbedrag te investeren.

Vervolgens moet je een instapmoment kiezen. Je kan de aandelen direct kopen, of je kunt ervoor kiezen om een order te plaatsen. Met een order open je pas een positie, wanneer de koers een bepaalde waarde bereikt. Het kan verstandig zijn om verschillende momenten in te stappen. Het is in de praktijk namelijk erg lastig om te bepalen of de prijs zich op een diepte- of hoogtepunt bevindt.

Zodra je een positie hebt ingenomen ben je nog niet klaar. Je moet ook een exit-strategie vaststellen. Investeer je in BP voor het opbouwen van een inkomen uit dividend? Dan kan je het aandeel misschien wel tientallen jaren vasthouden. Handel je juist actief in BP aandelen? Dan is het belangrijk om een analyse uit te voeren en om te bepalen wanneer het verstandig is om de aandelen weer te verkopen.

BP aandelen kopen

Wat doet BP?

BP is een grote staatsonafhankelijke oliemaatschappij. In het verleden werd het bedrijf British Petroleum of Amoco genoemd. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Londen. BP is in circa 70 landen actief.  De oliemaatschappij produceert miljoenen vaten aardolie per dag.

In 2017 was het aandeel van BP 20% van de totale aardolieproductie in de VS. Ook nam BP in 2017 circa 30% van de productie van het Russische staatsoliemaatschappij Rosneft voor zijn rekening. BP verwerkt een groot deel van de aardolie in zijn eigen raffinaderijen. Door die raffinaderijen kunnen iedere dag 1,9 miljoen vaten ruwe olie worden verwerkt. 

De oliemaatschappij  is op diverse gebieden actief: onderzoek en productie van elektriciteit, gas en recyclingproducten.

Let op de concurrenten

Voordat je gaat beleggen in BP aandelen, is het verstandig om goed te letten op de concurrenten. De grootste en bekendste concurrent van BP is het Nederlandse Royal Dutch Shell. Andere grotere concurrenten zijn het Amerikaanse ExxonMobil en het Franse Total.

Het is altijd slim om de cijfers van de andere ondernemingen na te pluizen. Op die manier kan je analyseren of een investering in een aandeel van de concurrent wellicht aantrekkelijker is. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of BP de concurrentie nog aankan.

De prijs van olie

Een aandeel als BP beweegt altijd sterk mee met de prijs van olie. Het verband is niet geheel één op één: wanneer de prijs van olie stijgt maar het bedrijf niet goed functioneert, dan kan de koers van een aandeel BP alsnog dalen.

Toch is het duidelijk dat het bedrijf BP zijn geld verdient met olie. Wanneer het goed gaat met de olieprijs, kan de winstgevendheid van BP verder stijgen. Overweeg je een belegging in BP? Dan is het verstandig om ook naar de toekomstvisie van het bedrijf te kijken.

Je kan er ook voor kiezen om direct in de grondstof olie te beleggen. In dit artikel bekijken we precies hoe dit werkt!

De vestigingen van BP in Nederland

BP is ook actief in Nederland. BP is sinds 2007 voor 100% eigenaar van de BP-olieraffinaderij Rotterdam. De locatie van dit bedrijf is Europoort. Het bedrijf heeft een nevenvestiging in Pernis. De PB-olieraffinaderij Rotterdam kan iedere dag 400.000 vaten aardolie verwerken. BP verkoopt zijn producten ook in Nederland. Er zijn in Nederland ongeveer 300 BP-tankstations. BP heeft in Nederland een marktaandeel van 14%.

BP en de energietransitie

Klimaatverandering is één van de belangrijkste vraagstukken. De wereld heeft steeds meer energie nodig om haar snelle groei te kunnen behalen. Tegelijkertijd wordt er gevraagd om minder emissies. De CO2-uitstoot moet in de toekomst minder worden. Het alleen richten op duurzame energie is niet voldoende. Emissies zullen ook minder moeten worden. BP verbetert daarom zijn producten.

Klanten van BP kunnen dankzij die verbeterde producten hun emissies verlagen. Bovendien reduceert BP de emissie van zijn raffinaderij. Onderzocht wordt of het mogelijk is om de restwarmte van de raffinaderij in Rotterdam te ontkoppelen. Bedrijven en huishoudens in de regio kunnen dan van die restwarmte gebruikmaken. Ook is BP actief op het gebied van duurzame energie. Zo is BP in Nederland bezig met het ontwikkelen en het realiseren van zonneparken.

Ondanks dat oliebedrijven minder populair worden door de toegenomen aandacht voor de klimaatverandering, zijn we nog steeds erg afhankelijk van het zwarte goud. Denk je dat er nog toekomst is voor een bedrijf als BP? Dan kan je een investering in BP door de aandelen te kopen overwegen.

Een bedrijf met een goede toekomst

In 2010 vond er een explosie en olieramp plaats met het olieplatform Deep Water Horizon. Deze gebeurtenis beschadigde de reputatie van BP. Jarenlang moet er betaald worden. Die betaling van schadeclaims en boetes wordt ieder jaar minder. Ook heeft BP kostenbesparingen doorgevoerd. In 2018 boekte het bedrijf goede resultaten. De omzet was 209 miljard dollar. Er werd een winst behaald van 13 miljard dollar. Hoogstwaarschijnlijk laat BP in de toekomst een sterke groei zien.

Je kan als belegger van een vergelijkbare crisis profiteren door hier slim op in te spelen. Wanneer er een ramp gebeurt, zal de koers van het aandeel vaak flink dalen. Je kan dan short gaan. Wanneer je short gaat, verdien je geld wanneer de koers van een aandeel daalt.

Een andere strategie die je kunt gebruiken is op zoek gaan naar een nieuw, mooi koopmoment. Bij paniek reageren de markten vaak te sterk. Je kan zo’n moment gebruiken om een aandeel met een mooie korting te kopen.

BP explosie

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment