BP aandelen kopen

BP is een grote oliemaatschappij. Ze werden op de verkeerde manier beroemd door een groot olielek, maar de situatie lijkt weer onder controle. Heb je interesse om te beleggen in BP? Bekijk dan direct waar je de aandelen het beste kunt kopen! Ook kan je hier de laatste koersgegevens van BP opvragen.

Hoe kan je beleggen in BP?

Je kan er voor kiezen om actief te beleggen in BP aandelen. Door actief te beleggen kan je perfect inspelen op de laatste ontwikkelingen. Een ramp zoals die waarbij er veel olie in de oceaan lekt kan de koers van een aandeel sterk onder druk zetten. Hier kan je vervolgens van profiteren door short te gaan op het aandeel. Je behaalt dan een positief resultaat wanneer de koersen dalen.

Maar wat is nu eigenlijk een goede partij om actief te handelen in CFD BP aandelen? Een goede partij hiervoor is Plus500. Bij Plus500 kan je de mogelijkheden geheel gratis uitproberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen bij Plus500 (80.5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

Plus500 aanmelden

Waar kan je BP aandelen kopen?

Wil je aandelen BP kopen? Dan is het belangrijk om dit te doen bij een broker met lage transactiekosten. De voordeligste broker om BP aandelen bij te kopen is eToro. eToro rekent namelijk geen transactiekosten wanneer je er aandelen koopt. Gebruik de onderstaande knop om er direct een account te openen:

etoro aanmelden

We hebben de voordeligste brokers voor je op een rij gezet, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel BP Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €4 + 0,058% voor BP Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,15% met £6 minimum Meer informatie Aanmelden

Wat is de actuele koers van BP?

Wil je weten wat de laatste koers van het aandeel BP is? In de onderstaande grafiek kan je de CFD koers van het aandeel BP opvragen. Ook kan je door middel van de knoppen direct een positie in het aandeel openen.

Over het bedrijf BP

BP is een grote staatsonafhankelijke oliemaatschappij. In het verleden werd het bedrijf British Petroleum of Amoco genoemd. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Londen. BP is in circa 70 landen actief.  De oliemaatschappij produceert miljoenen vaten aardolie per dag.

In 2017 was het aandeel van BP 20% van de totale aardolieproductie in de VS. Ook nam BP in 2017 circa 30% van de productie van het Russische staatsoliemaatschappij Rosneft voor zijn rekening. BP verwerkt een groot deel van de aardolie in zijn eigen raffinaderijen. Door die raffinaderijen kunnen iedere dag 1,9 miljoen vaten ruwe olie worden verwerkt. 

De oliemaatschappij  is op diverse gebieden actief: onderzoek en productie van elektriciteit, gas en recyclingproducten.

Let op de concurrenten

Voordat je gaat beleggen in BP aandelen, is het verstandig om goed te letten op de concurrenten. De grootste en bekendste concurrent van BP is het Nederlandse Royal Dutch Shell. Andere grotere concurrenten zijn het Amerikaanse ExxonMobil en het Franse Total.

Het is altijd slim om de cijfers van de andere ondernemingen na te pluizen. Op die manier kan je analyseren of een investering in een aandeel van de concurrent wellicht aantrekkelijker is. Ook is het belangrijk om te bekijken of je denkt dat BP de concurrentie nog aankan.

De prijs van olie

Een aandeel als BP beweegt altijd sterk mee met de prijs van olie. Het verband is niet geheel één op één: wanneer de prijs van olie stijgt maar het bedrijf niet goed functioneert dan kan de koers van een aandeel BP alsnog dalen.

Toch is het duidelijk dat het bedrijf BP zijn geld verdient met olie. Wanneer het goedgaat met de olieprijs kan de winstgevendheid van BP verder stijgen. Overweeg je een belegging in BP? Dan is het verstandig om ook naar de toekomstige analyse

De vestigingen van BP in Nederland

BP is ook actief in Nederland. BP is sinds 2007 voor 100% eigenaar van de BP-olieraffinaderij Rotterdam. De locatie van dit bedrijf is Europoort. Het bedrijf heeft een nevenvestiging in Pernis. De PB-olieraffinaderij Rotterdam kan iedere dag 400.000 vaten aardolie verwerken. BP verkoopt zijn producten ook in Nederland. Er zijn in Nederland ongeveer 300 BP-tankstations. BP heeft in Nederland een marktaandeel van 14%.

BP en de energietransitie

Klimaatverandering is één van de belangrijkste vraagstukken. De wereld heeft steeds meer energie nodig om haar snelle groei te kunnen realiseren. Tegelijkertijd wordt er gevraagd om minder emissies. De CO2 uitstoot moet in de toekomst immers minder worden. Het alleen richten op duurzame energie is niet voldoende. Emissies zullen ook minder moeten worden. BP verbetert daarom zijn producten.

Klanten van BP kunnen dankzij die verbeterde producten hun emissies verlagen. Bovendien reduceert BP de emissie van zijn raffinaderij. Onderzocht wordt of het mogelijk is om de restwarmte van de raffinaderij in Rotterdam te ontkoppelen. Bedrijven en huishoudens in de regio kunnen dan van die restwarmte gebruikmaken. Ook is BP actief op het gebied van duurzame energie. Zo is BP in Nederland bezig met het ontwikkelen en het realiseren van zonneparken.

Ondanks dat oliebedrijven minder populair worden door de toegenomen aandacht voor de klimaatverandering, zijn we nog steeds erg afhankelijk van het zwarte goud. Denk je dat er nog toekomst is voor een bedrijf als BP? Dan kan je een investering in BP door de aandelen te kopen overwegen.

Een bedrijf met een goede toekomst

In 2010 vond er een explosie en olieramp plaats met het olieplatform Deep Water Horizon. Deze gebeurtenis beschadigde de reputatie van BP. Jarenlang moet er betaald worden. Die betaling van schadeclaims en boetes wordt ieder jaar minder. Ook heeft BP kostenbesparingen doorgevoerd. In 2018 boekte het bedrijf goede resultaten. De omzet was 209 miljard dollar. Er werd een winst behaald van 13 miljard dollar. Hoogstwaarschijnlijk laat BP in de toekomst een sterke groei zien.

Je kan als belegger van een vergelijkbare crisis profiteren door hier slim op in te spelen. Wanneer er een ramp gebeurt zal de koers van het aandeel vaak flink dalen. Je kan dan short gaan. Wanneer je short gaat, verdien je geld wanneer de koers van een aandeel daalt.

Een andere strategie die je kunt gebruiken is op zoek gaan naar een nieuw, mooi koopmoment. Bij paniek reageren de markten vaak te sterk. Je kan zo’n moment gebruiken om een aandeel met een mooie korting te kopen.

BP explosie

Koersverloop aandelen BP

Op 6 februari 2019 was een aandeel BP nog 554 Britse pond waard. Een jaar later is de waarde gezakt tot 471 Britse pond. Toch vinden analisten het aandeel koopwaardig. De nettowinst loopt vanaf 2016 ieder jaar op. Wellicht gaat ook de aandelenkoers stijgen.

Hieronder kan je zien hoe de koers van het aandeel BP zich heeft ontwikkeld:

BP koersverloop

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!