Beleggen in Amazon

Je hebt besloten dat je een deel van jouw vermogen in aandelen wil investeren. Nu moet je alleen nog bepalen welke aandelen je dan precies wil kopen. Eén van de vele organisaties die aandelen aanbiedt, ook in Nederland, is het Amerikaanse bedrijf Amazon. Meer over het beleggen in Amazon, lees je op deze pagina.

Amazon: een korte kennismaking

Beleggen in AmazonAmazon is een Amerikaanse organisatie die in het jaar 1994 opgericht werd door Jeff Bezos. In de beginjaren van het bedrijf richtte Jeff Bezos zich met Amazon op de verkoop van één productgroep, namelijk boeken. Jaren later werden er ook andere producten aan het aanbod van Amazon toegevoegd.

Vandaag de dag is Amazon één van de grootste technologiebedrijven van de wereld. Jeff Bezos is flink beloond voor zijn harde werken in de organisatie, want hij is een van de meest vermogende mensen van de wereld.

De actuele cijfers van Amazon

In 2003 haalde Amazon voor het eerst winst. Sindsdien is de winst van het technologiebedrijf flink gegroeid. Men verwacht dat de nettowinst van 2018 rond de 4 miljard dollar zal liggen. Dit is al veel, maar in de jaren 2019 en 2020 verwacht Amazon nog een winststijging. Koop je Amazon aandelen, dan kan dit zomaar een hele goede investering zijn.  

Online beleggen in Amazon

Amazon ging in 1997 naar de beurs. Vanaf dit jaar is het dan ook mogelijk om in Amazon te beleggen. Dit doe je door aandelen van het technologiebedrijf te kopen. Amazon is een van de vele technologiebedrijven die aan de Amerikaanse NASDAQ beurs genoteerd is. Wil je aandelen van Amazon kopen, dan kun je op deze bekende beurs terecht.

Om aandelen van Amazon te kunnen kopen op de NASDAQ beurs, hoef je niet naar Amerika te reizen. Je kunt namelijk gewoon online investeren in Amazon CFD's. Dit doe je bij een online broker, zoals bijvoorbeeld Plus500. Je maakt een gratis (demo) account aan en je kunt direct starten met beleggen.

Amazon aandelen kopen

Je kan Amazon aandelen ook fysiek kopen. Dit is verstandig wanneer je een aandelenportefeuille wilt opbouwen en niet elke dag de koers in de gaten wilt houden. Amazon kan een goede investering zijn, aangezien online winkelen steeds populairder wordt. Je kan aandelen eenvoudig kopen bij een zogenaamde broker.

De voordeligste broker om Amazon aandelen te kopen is DEGIRO. Klik hier om een gratis account te openen bij DEGIRO.

Tip: oefen met een demo-account

Als je wil, kun je vandaag nog beginnen met het beleggen in Amazon. Ben je een ervaren belegger, dan is dit absoluut geen probleem. In dit geval heb je voldoende kennis om de juiste beleggingskeuzes te maken en een aardig zakcentje te verdienen met jouw belegging.

Ben je een beginnende belegger? Dan raden wij je aan eerst even te oefenen met beleggen, voor je inderdaad een deel van jouw vermogen in Amazon gaat steken. Door even te oefenen met beleggen, is de kans namelijk groter dat je jouw vermogen later op een goede manier investeert. Dit betekent dat je meer kans maakt een aantrekkelijke winst binnen te slepen.

Je kunt oefenen met beleggen door een demo-account aan te maken bij de online broker Plus500. Heb je een tijdje met een fictief vermogen belegd en gaat dit over het algemeen goed? Dan kun je echt starten met beleggen. Dit doe je door jouw demo-account bij Plus500 om te zetten in een echt account. Vanaf nu begint het beleggen in Amazon CFD's pas echt, met jouw eigen vermogen.  

Enkele tips

  • Bekijk goed de algemene trend en beleg mee met deze trend.
  • Bekijk ook de algemene economische situatie voordat je belegt
  • Maak gebruik van een stop loss om je verliezen te beperken
  • Ga short wanneer je denkt dat de koers van Amazon gaat dalen.
  • Beleg alleen met geld dat je echt kunt verliezen.

Laatste koers Amazon

Bekijk hier de actuele koers van het bedrijf Amazon

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Comments powered by CComment