fbpx

Tesla aandelen kopen

Tesla of voluit Tesla Motors is in deze tijd relevanter dan ooit. Terwijl de poolkappen smelten, neemt de aantrekkingskracht van elektrisch rijden alleen maar toe. Wil je ook investeren in de toekomst? Dan kan het kopen van Tesla aandelen een goede beslissing zijn. Doe dit echter niet voordat je deze uitgebreide analyse hebt gelezen. Want is een investering in Tesla wel een goed idee?

Waar kan je Tesla aandelen kopen?

Denk je ook dat Tesla met alle innovaties de toekomst in handen heeft? Dan kan het kopen van Tesla aandelen erg interessant zijn! Het is echter belangrijk om dit bij een goedkope partij te doen. Wanneer je niet op de kosten let, gooi je een deel van je rendement weg. Bekijk hieronder bij welke partij je tegen voordelige tarieven in Tesla aandelen kunt investeren:

Broker
Flatex aandelen kopen €0 voor aandeel Tesla Meer informatie Aanmelden
DEGIRO aandelen €0,5 + 0,004USD voor Tesla Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,01$ met $5 minimum Meer informatie Aanmelden

Actief beleggen in Tesla

Tesla is een erg interessant aandeel voor de actieve handelaar. De koers van het aandeel is namelijk lekker bewegelijk. De toekomst van het bedrijf is nog vrij onzeker en beleggers hopen op een forse groei. De CEO Elon Musk zorgt bovendien ook voor de nodige stijgingen en dalingen door zijn soms sterk uitgesproken Tweets. Maar hoe kan je het makkelijkst beleggen in Tesla?

Een goede partij om actief te beleggen in Tesla, is Plus500. Bij Plus500 kan je Tesla CFD’ s verhandelen. Je kan met deze effecten orders plaatsen op zowel stijgende als op dalende koersen. Hierdoor kan je bij alle marktomstandigheden goede resultaten neerzetten. Wil je de mogelijkheden geheel gratis en zonder risico uitproberen? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demo account te openen (76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

Plus500 aanmelden

Actuele koers Tesla

Ben je benieuwd naar de actuele Tesla koers? Het is een aandeel waarbij de prijs sterk kan schommelen. Als belegger is dit natuurlijk erg interessant. Hieronder kan je de actuele CFD koers van Tesla bekijken. Ook kan je direct een order plaatsen wanneer je dat wilt.

Tesla aandelen analyse

Over het bedrijf Tesla

Tesla is een automerk wat nog niet zo lang op de markt is. Tenminste niet in vergelijking met de gevestigde orde. Ze doen het allemaal anders en produceren alleen elektrische auto’s. Waar een paar jaar terug hier nog vraagtekens bij gezet konden worden maakt nu iedere fabrikant elektrische auto’s. Het is duidelijk dat een nieuwe auto een elektrische auto moet zijn.

Tesla gelooft er heilig in dat de fossiele brandstoffen niet goed zijn voor de wereld. Ze zorgen voor veel CO2 uitstoot. Daarnaast is het zo dat ze opraken. Het is op een gegeven moment niet meer mogelijk om in een benzine auto te rijden.

Beleggen in Tesla

Elon Musk in het nieuws

Elektrisch rijden heeft zeker de toekomst. Toch is dit zeker niet de enige reden waardoor het aandeel regelmatig in het nieuws is. Veel aandacht komt ook op het bedrijf door de excentrieke CEO van Tesla, Elon Musk. De koers van het aandeel wordt veel beïnvloed door de uitspraken en acties van deze CEO.

Acties die de technische capaciteiten laten zien, kunnen de aandelenkoers positief beïnvloeden.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan succesvolle lanceringen door zijn ruimtevaartbedrijf SpaceEX.

Andere uitspraken en acties pakken juist minder goed uit. Zo noemde hij een man die hem bekritiseerde in het verleden een pedofiel. Ook wordt hij momenteel aangeklaagd voor het aankondigen van een overname voor $420 die uiteindelijk niet doorging. Hiervoor heeft zowel hij als het bedrijf een boete van 20 miljoen moeten betalen.

Toch gelooft de CEO zelf niet dat dit nadelig is geweest voor het bedrijf. Onder de noemer negatieve aandacht is ook aandacht zorgt de CEO er in ieder geval voor dat Tesla regelmatig in de schijnwerpers staat. De uitspraken van de CEO kan je ook goed gebruiken om actief te speculeren op het Tesla aandeel. Zijn acties hebben namelijk een sterke invloed op de koers van het aandeel.

Elon Musk Tesla

Hoe is het bedrijf gewaardeerd?

Voordat je aandelen Tesla koopt, is het verstandig om de cijfers eerst even goed te analyseren. Wanneer we alleen aar de cijfers kijken, lijkt Tesla wat duur. De aandelenkoers van Tesla ligt op het moment van schrijven in 2020 relatief hoog in verhouding met andere autoproducenten. Ford behaalt bijvoorbeeld een significant hogere omzet. Terwijl de marktwaarde vergelijkbaar is met die van Tesla.

De waardering van het aandeel komt dan ook voornamelijk tot stand door het grote vertrouwen van veel beleggers in de toekomstige groei van het bedrijf. Het bedrijf is natuurlijk veel vernieuwender dan de meer traditionele autoproducenten. In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt kan een bedrijf als Tesla natuurlijk flink groeien.

Toch heeft het bedrijf hiervoor nog steeds veel kapitaal nodig. Het lukt het bedrijf nog niet goed om erg winstgevend te zijn. Op de lange termijn zal Tesla de bedrijfsresultaten dus nog flink moeten verbeteren. Denk jij dat het Tesla zal lukken om in de toekomst betere resultaten neer te zetten? Dan kan je een investering in Tesla zeker overwegen.

Tesla aandelen kopen

Koersverloop Tesla

Het aandeel Tesla is vrij volatiel. Dit komt doordat het aandeel grotendeels gewaardeerd is op basis van potentie. Potentie is echter lastiger te meten. De prijs van een aandeel Tesla komt tot stand door de meningen van miljoenen beleggers. Hierdoor kan het bedrijf door goed of slecht nieuws snel van prijs veranderen.

Als actieve belegger kan je optimaal inspelen op al deze koersbewegingen. Hieronder kan je het historische koersverloop van het aandeel Tesla raadplegen.

Tesla koersverloop

Strategie Tesla

Het is altijd verstandig om te investeren in bedrijven die een duidelijke visie voor de toekomst hebben. Voordat je een aandeel koopt, is het daarom belangrijk om de strategie van het bedrijf te bestuderen.

Tesla heeft recent een grote fabriek gebouwd in China. Daarmee willen ze de productie opschalen. Momenteel lijkt Tesla het imago te willen veranderen. Tesla is nu nog vooral een auto voor de milieubewuste elite. Het bedrijf werkt er echter aan om betaalbaardere varianten op de markt te brengen. Tesla auto’ s zijn nog steeds niet de voordeligste auto’ s, maar worden wel steeds betaalbaarder.

Wanneer het Tesla lukt om de prijs van een auto verder omlaag te brengen, kunnen ze een geheel nieuwe afzetmarkt bereiken. Dit kan natuurlijk gunstig zijn voor de toekomstige groei van het bedrijf.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat autofabrikanten erg afhankelijk zijn van de economie. Tesla aandelen zijn dan ook erg cyclisch. Wanneer het minder goed gaat met de economie, kopen mensen minder snel een nieuwe auto. Wanneer het slechter gaat met de economie, kan je dan ook overwegen om de Tesla aandelen te verkopen.

Tesla auto

Waar werkt Tesla aan?

Innovatie is erg belangrijk binnen het bedrijf Tesla. Hieronder kan je lezen waar het bedrijf zoal mee bezig is.

Geavanceerde technieken

In 2008 is de Roadster ontwikkeld. Al snel kwam het Model S van Tesla. Het is efficiënt, veilig en klaar voor deze eeuw. Het heeft deze eeuw al compleet op de kop gezet. Er zijn draadloze updates van de software en de auto wordt steeds beter. Het is een unieke auto welke relatief laag geprijsd is. Naast de elektrische auto’s werken ze ook aan elektrische trucks. Ze moeten veel brandstofkosten gaan besparen voor de gebruikers.

Denk je ook dat elektrische auto’ s de toekomst hebben? En denk je dat Tesla goed kan blijven inspelen op de vraag van de markt? Dan kan het erg aantrekkelijk zijn om Tesla aandelen te kopen.

Duurzame energie producten

Naast de auto’s en trucks werkt Tesla ook aan duurzame energie producten. Denk aan de Powerwall, de Powerpack en ook het Solar Roof. Het zijn allemaal oplossingen om een volledig ecosysteem te krijgen voor duurzame energie. Deze producten zijn ideaal voor huiseigenaren, bedrijven en nutsvoorzieningen. Het gaat hier om het duurzaam opwekken, opslaan en gebruiken van duurzame energie. 

Betaalbaar auto rijden

In de toekomst wil Tesla de betaalbaarste auto ter wereld maken. Ze werken aan schoon vervoer en schone energie. Ze komen hier steeds een stap dichterbij. Gezamenlijk kunnen de afzonderlijke delen (elektrische auto’s, duurzame opwekking, accu’s en opslag) veel meer bereiken. Tesla werkt hier nog hard naartoe.

Een verrassende presentatie

Tesla heeft een tweede SUV model gepresenteerd. Voor velen wordt het gezien als een opgeblazen Model 3. Waar de presentatie van het sterke glas niet goed ging bij de lancering is er veel goed nieuws. Zo zijn het aantal bestellingen erg hoog. Er worden veel grappen gemaakt over de auto en het nieuwe model. Toch is de auto al door veel mensen besteld. Met een presentatie à la Apple heeft het bedrijf dus toch goed weten te scoren. In de zomer van 2020 gaat het model in productie.

Resultaten Tesla meer verkopen dan verwacht

Het bedrijf heeft in 2019 meer elektrische auto’s verkocht dan verwacht. Het aandeel steeg naar een recordhoogte toen bekend werd dat er 112.000 auto’s verkocht waren in plaats van de verwachte 105.000 auto’s. 

Hieronder kan je de resultaten van het bedrijf Tesla door de jaren heen zien. De omzet en de winst van een bedrijf als Tesla schommelen sterk. Wanneer de winst hoger uitvalt dan verwacht, zie je vaak dat de aandelenkoers stijgt. Dit komt doordat de aandelenkoers tot stand komt door het spel van vraag en aanbod. Wanneer mensen blij worden verrast, zijn ze eerder geneigd om nieuwe aandelen te kopen.

Tesla resultaten

De geschiedenis van Tesla

De geschiedenis van Tesla is terug te traceren naar het jaar 2003 toen Martin Eberhand en Marx Tarpenning samen het bedrijf begonnen. Deze ondernemers wilden samen een elektrische sportauto op de markt brengen. In die tijd werd het bedrijf nog bestuurd door 1 van de mede-oprichters van PayPal.

Even later kreeg Elon Musk interesse in Tesla Motors. Hij investeerde in het bedrijf en zorgde ervoor dat er budget beschikbaar kwam voor nieuw onderzoek. Uiteindelijk groeide het bedrijf uit naar het Tesla Motors zoals we dat nu kennen.

De toekomst van Tesla

Het is duidelijk dat de heer Musk een heldere visie heeft op de toekomst van zijn bedrijf. Waar hij vaak negatief in het nieuws kwam door zijn Twittergedrag weet hij het bedrijf naar nieuwe hoogten te stuwen. De marktwaarde van het bedrijf overstijgt de 100 miljard. Hierdoor kan Musk een mooie bonus incasseren. Het klinkt hoog. Weet wel dat hij geen salaris krijgt bij het bedrijf en iedereen profiteert van de hoge waardering van Tesla. 

 
 
 
 

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!