Zelf starten met beleggen bij een broker

Ben je overtuigd van de voordelen van beleggen? Dan is het tijd om de juiste stappen te ondernemen zodat je jezelf een belegger kunt noemen.  De belangrijkste stap bij het starten met beleggen is het openen van een effectenrekening. Een effectenrekening kan je openen bij een bank of bij een broker.

Wat is een broker?

Een broker is een financiële instelling die optreedt als tussenpersoon tussen jou en de beurs. Alle aankoop- en verkooporders die je indient, worden via de broker uitgevoerd op de beurs. Voordat je kunt starten met beleggen is het dan ook belangrijk om een rekening te openen bij een broker.

De voordelen van een broker

Het openen van een effectenrekening bij een broker heeft verschillende voordelen. Dankzij deze voordelen wordt het beleggen eenvoudiger en wordt het rendement ondersteund. Wanneer je zelf gaat beleggen profiteer je onder andere van de voordelen die we in de volgende alinea’s bespreken.

Live-streamen van koersen

Via het online platform heb je steeds de real-time koersen ter beschikking. Sommige websites of diensten bieden de koersen aan met een vertraging van 15 minuten. Omdat je steeds over de recentste koersen beschikt, kan je zeer nauwkeurig orders invoeren. Je loopt dan niet achter de feiten aan bij het starten van je eerste belegging.

Analyse van de financiële producten

starten beleggen brokerNaast real-time koersen biedt een broker je ook verschillende tools aan om analyses uit te voeren. Dankzij deze analyses heb je meer informatie en koop of verkoop je goed geïnformeerd je effecten. Het risico op een slechte investering vermindert hierdoor terwijl de kans op een goede investering toeneemt.

Steeds het laatste nieuws

Elke belegger die actief bezig is met zijn portefeuille, lees het financiële nieuws. De financiële verslaggeving en nieuwsberichten over het bedrijf kunnen de koers van het aandeel beïnvloeden. Broker plaatsen steeds het laatste nieuws op hun platform zodat beleggers continue op de hoogte zijn van belangrijke berichten. Dit soort informatie kan erg nuttig zijn wanneer je zelf start met beleggen bij een broker.

Online lessen

Brokers stellen syllabi en online cursussen ter beschikking van hun klanten. Deze items stellen elke belegger in staat de financiële kennis te vergroten of te herhalen.  Deze verbeterde kennis draagt bij aan het verhogen van het rendement. Op beleggen.info kan je tevens een online cursus beleggen vinden zodat je vlot aan de slag kan.

Een broker kiezen

Verschillende elementen spelen mee bij de keuze van een geschikte broker. Naast de tarieven zijn ook de reputatie, dienstverlening en beschikbare diensten belangrijk. Kijk steeds na of de broker de diensten aanbiedt die je belangrijk vindt. Het overzetten van effecten naar een andere broker kost veel geld dus een goede eerste keuze is veel geld waard. Klik hier om direct de beste brokers te vergelijken alwaar je een gratis (demo) rekening kunt openen.

Een effectenrekening openen

Na de keuze van een broker moet je nog registreren bij de broker. Dit kan je eenvoudig doen via het internet. Bij de registratie worden je persoonlijke gegevens gevraagd. Na goedkeuring wordt de effectenrekening aangemaakt en krijg je de inlogcodes. Zodra je deze codes hebt, kan je geld op de rekening plaatsen zodat je aandelen en andere financiële producten kunt aankopen. Na je eerste order is het moment aangebroken…je bent eindelijk een belegger en je kan starten met het uitvoeren van echte beleggingen.

Tip: Bij Plus500 ontvang je een demo van 10.000 euro om beleggen mee uit te proberen.
Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!