fbpx

Leer beleggen in 3 stappen

Beleggen lijkt erg lastig, maar wanneer je de drie eenvoudige stappen in deze tutorial uitvoert kan ook jij geld verdienen met beleggen! In dit artikel behandelen we enkele eenvoudige stappen waarmee je winstgevend en succesvol kunt leren beleggen!

Drie leerstappen voor beleggen

  1. Lees veel over beleggen: op die manier leer je de basisbeginselen kennen. Bekijk bijvoorbeeld onze cursus beleggen in CFD’s.
  2. Open een gratis demo account bij één van de beste brokers. Met een demo account kan je leren beleggen zonder verdere risico’s.
  3. Oefen met je demoaccount: bij beleggen geldt de zin oefening baart kunst zeker! Door te oefenen leer je patronen herkennen en kan je geld verdienen met beleggen.

Meer leren over beleggen

De eerste stap die je moet nemen om te leren beleggen is het doornemen van de basisbeginselen. Beleggen is in theorie niet zo moeilijk. In dit artikel bekijken we in het kort hoe je een belegging opent zodat je zelf aan de slag kunt met beleggen. Voordat het zover is nemen we echter even door waarom beleggen zo aantrekkelijk is.

  • Beleggen kan al vanaf honderd euro: met weinig geld kan je al resultaten behalen.
  • Bij veel brokers ontvang je een gratis demo waarmee je beleggen kunt uitproberen.
  • Beleggen is leerzaam en spannend: je leert door te doen!
  • Wanneer je slim belegt kan je zowel winst maken bij stijgende als dalende koersen!

De eerste stap in het leerproces is het openen van een demo bij een broker. Er bestaan ontzettend veel brokers en om deze stap wat makkelijker te maken hebben we de beste broker voor de beginnende belegger geselecteerd.

Met een demo aan de slag

leren beleggenIn dit artikel bekijken we straks de basisbeginselen van het beleggen. Het beste is echter om deze beginselen direct toe te passen. Je leert namelijk het beste door te doen! Bij de broker Plus500 kan je het beste beginnen met beleggen. Plus500 biedt erg eenvoudige maar toch krachtige software aan waardoor iedere beginner aan de slag kan met beleggen.

Doordat het bedrijf aan nieuwe beleggers een demo van €40.000 weggeeft kan je direct leren uit praktijkervaringen. 

Wanneer je vervolgens met je eerste storting van 100 euro winst maakt, kan je deze winst direct in je zak stoppen!  

Leren beleggen

Laten we eens kijken hoe je zelf kunt beleggen bij Plus500. Bij Plus500 kan je handelen in onder andere CFD aandelen, grondstoffen en valutaparen. Op elk effect kan je een positie innemen. Het innemen van een positie is eigenlijk het handelen in bijvoorbeeld een aandeel.

Hierbij heb je steeds twee mogelijkheden: kopen en verkopen. Wanneer je de optie kopen selecteert verdien je geld wanneer de koers stijgt en wanneer je de optie verkopen selecteert verdien je geld wanneer de koers daalt. Je resultaat wordt continue bijgehouden, maar pas zodra je de positie sluit is het resultaat definitief en wordt dit resultaat verrekent met het saldo van je rekening.

Erg nuttig is de mogelijkheid om orders te gebruiken. Met een order kan je aangeven dat je een positie wilt openen bij een bepaalde prijs. Op die manier kan je de beste resultaten behalen met je belegging!

Tip: Wil je meer lezen over beleggen? Lees ons eBook over beleggen!

Blijven oefenen!

Je weet nu genoeg om je eerste positie te openen. Om echter goed te worden in beleggen is het belangrijk om te blijven leren. Dit doe je door beleggingen te blijven uitvoeren en door continue bij te leren door artikelen en cursussen door te nemen. 

Pagina in het Engels 

Tip: Klik hier & ontvang gratis tot €1000 om mee te beleggen!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!