Geld investeren met resultaat

Geld investeren kan iedereen… maar geld investeren met resultaat kan een behoorlijke uitdaging zijn! In dit artikel bekijken we hoe je goed je vermogen kunt beheren met groei als uiteindelijke doel. Hierbij is het belangrijk om de perfecte balans te vinden tussen passief en actief vermogen: passief vermogen dat langzaam groeit en actief vermogen dat direct geld oplevert.

Maak een plan

Wanneer je serieus geld wilt investeren is het verstandig om eerst een plan te maken. Hoeveel geef je iedere maand uit, hoeveel geld komt er binnen en hoeveel heb je nu eigenlijk precies nodig? Vergeet bij het opstellen van een vergelijkbare begroting niet om rekening te houden met toekomstige, grotere uitgaven zoals vakanties of de aanschaf van een nieuwe auto.

Zodra je dit overzicht hebt opgesteld weet je hoeveel geld je eigenlijk nodig hebt per maand. Zodra je een begroting opstelt van je eigen financiën kan je ook, net zoals een succesvolle onderneming, meer winst halen uit je investeringen.

Direct je geld voor je laten werken

Het is verstandig om een deel van je geld direct voor je te laten werken door actief te gaan beleggen. In dit artikel noemen we deze manier van beleggen actief beleggen en het vermogen dat je hiervoor gebruikt noemen we actief vermogen. Zodra je actief wilt beleggen wil je per week een leuk, extra bedrag verdienen met je vermogen.

Dit kan tegenwoordig erg eenvoudig via moderne online brokers alwaar je tegen lage transactiekosten eenvoudig onder andere aandelen, grondstoffen en valutaparen kunt verhandelen. Dit gaat overigens nooit fysiek: het gaat echt alleen maar om het prijsverschil op de korte termijn. Door patronen te herkennen en door het nieuws in de gaten te houden kan je op de korte termijn erg hoge rendementen behalen.

Voordelen van snel online beleggen

  • Je haalt betere resultaten doordat je alleen belegt wanneer er een kans is.
  • Door actief te beleggen leer je hoe de markten werken en kan je verdienen met iedere beweging.
  • Ook bij een dalende markt kan je geld verdienen door short te gaan.
  • Door gebruik te maken van orders hoef je de markt niet steeds in de gaten te houden.

Actief beleggen doe je bij een broker: klik hier om de beste brokers met elkaar te vergelijken.

investeren resultaat

Bouw vermogen op voor de toekomst

Een ander deel van je vermogen kan je gebruiken om een groot vermogen op te bouwen voor in de toekomst. Dit kan je onder andere doen door te investeren in vastgoed, geld (valuta), aandelen en beleggingsfondsen. Het opbouwen van vermogen in de toekomst is altijd gericht op de lange termijn waarbij het rendement per periode niet altijd hoog hoeft te zijn: zeker in tijden van crisis zal je juist geld verliezen.

Maak daarom voor vermogensopbouw een plan gericht op de lange termijn en laat je niet leiden door resultaten op de korte termijn.

Met resultaat geld investeren: de deviezen

  • Maak een scheiding tussen actief en passief vermogen.
  • Stel een begroting op en ken je eigen situatie.
  • Gebruik een deel van je vermogen om een inkomen op te bouwen.
  • Gebruik een deel van je vermogen om te groeien.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!